Dummykastarutmaning del 1: Kom igång

Att kasta dummies, och framförallt att få dem att hamna där man vill, är inte alltid det lättaste. Vi har många gånger hört “jag kan inte kasta, kasta du”, och då kommer man ju aldrig bli bättre på att kasta. Vi tänker förstås, precis som med hundträningen, att det är något man kan öva upp och därför tänkte vi ha en dummykastarutmaning de närmsta veckorna!

Vi kommer lägga ut lite filmer på saker som vi försöker öva på och vi kommer förstås själva delta i utmaningen – vi behöver också bli bättre på att kasta 🙂

Första steget är bara att komma igång, så vi tänkte kasta 10 dummies per dag. Hänger du på?

När du kastar dina första tio dummiesar, börja med att fundera på vad du skulle vilja bli bättre på – kasta högt, långt, kasta likadant varje gång, kasta en viss typ av dummy?

Har du några tips på hur man blir bättre på att kasta dummies? Vad brukar du tänka på när du kastar?

2 reaktioner på ”Dummykastarutmaning del 1: Kom igång”

  1. Som den föredetta handbollsspelare jag är har jag mycket lättare att kasta överarmskast än underarmskast och de där handtagen är riktiga otyg då man aldrig får kontroll på kastet om man håller i dem 😅 men ett tips från mig är att tänka på vilken båge man vill ha (hög markering eller låg markering) och isåfall sikta på en punkt i höjden du vill kasta och inte vart du vill att den ska landa på marken! Sedan kan man försöka styra styrkan efter hur långt man vill att dummyn ska flyga.

    En domare på B-prov skrek faktiskt mitt i provet till mig hur imponerad han var över att mina kast var EXAKT likadana varje start. Det var en värmande komplimang 🤩

    1. Ja, precisionen blir väldigt mycket sämre när man håller i snöret. Handboll måste vara superbra som grund för dummykast också! Tack för tipset, det ska jag testa! Kul med komplimanger mitt i “arbetet”!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg