Apporteringskurser

Vi håller apporteringskurser och föreläsningar i framförallt grundträningen av din retriever och spaniel. Det går bra att boka oss för en skräddarsydd apporteringskurs eller föreläsning -- antingen kommer vi till dig och din träningsgrupp eller så kommer ni till oss. Vi ger fortlöpande kurser i Göteborgsområdet för dig som är intresserad. Självklart ger vi också privatlektioner!

För frågor om kurser och lektioner kontakta oss per mail, info@apporteringtillvardagochfest.se Alla kurser och kursanmälan hittar du på Klickerförlagets hemsida

Aktuella apporteringskurser

Privatlektioner apportering

Apporteringskurser online

ApporteringskurserApporteringskurs grund

Detta är en apporteringskurs för dig som vill lära dig grunderna i apporteringsarbetet. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om de olika delarna i apporteringen, vare sig du har som mål att starta på prov eller vill göra någon rolig aktivitet tillsammans med din hund. Att lära hunden hämta och bära saker kan användas som grunder till tricks till exempel. Apporteingsurs grund vänder sig först och främst till dig som har en apporterande hund men alla hundraser är välkomna!

Vi kommer att dela upp de olika momenten i mindre delar för att sedan sätta ihop till kedjor och lägga på störningar. Under kursen arbetar vi med avlämningar, gripande, stoppsignal, dirigering, jaktfot och stadga. Hela apporteringskedjan kan läras in på ett lekfullt sätt, vilket vi kommer att utnyttja. Vi kommer också att använda oss av dummies i träningen. Kursen individanpassas utifrån varje ekipages nivå och mål. Vi kommer även att kunna försvåra övningarna för dig som har kommit lite längre i träningen.

Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden.

Kursen bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Kursen utgår från boken  ”Apportering till vardag och fest”. Den kan köpas på https://klickerforlaget.se/ eller Adlibris. Varmt välkommen!

Apporteringskurs fortsättning retriever

Detta är en apporteringskurs för dig som vill komma vidare med grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever. Kursen riktar sig främst till dig som har en retriever och vill lära dig teorin och praktiken bakom retrieverarbetet med fokus på working test.

Vi jobbar vidare med

med fokus på att sätta ihop momenten. Vi kommer också att prova på några working test-stationer för att se hur momenten fungerar i mer ”tävlingslik” situation.

Under kursens gång kommer vi att kvalitetssäkra alla moment genom att använda oss av störningar och vi får engagerade och säkra hundar eftersom vi jobbar igenom grunderna ordentligt först.

Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov.

För att tillgodogöra dig kursen så mycket som möjligt bör du ha avlämningarna hyfsat på plats, även om vi naturligtvis vid behov jobbar på att förfina dem under kursen.

Även spaniel och stående hundar som vill arbeta mer med just apporteringsdelen av jakten är välkomna, men stöt och momenten för de stående hundarna kommer inte att ingå i kursen.

Kursen bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Kursen utgår från boken  ”Apportering till vardag och fest”. Den kan köpas på https://klickerforlaget.se/ eller Adlibris. Varmt välkommen!

För att gå fortsättningskursen vill vi gärna att du har gått grundkursen eller träffat oss för en privatlektion så att vi vet att alla har samma teoretiska grund. Ta gärna kontakt med oss om du har frågor! 070-300 80 99 (vardagar kl 9-18) info@apporteringtillvardagochfest.se

Utvalda produkter
Varukorg