Apporteringskurser

Vi håller kurser och föreläsningar i framförallt grundträningen av din retriever och spaniel. Det går bra att boka oss för en skräddarsydd apporteringskurs eller föreläsning – antingen kommer vi till dig och din träningsgrupp eller så kommer ni till oss. Vi ger fortlöpande kurser i Göteborgsområdet för dig som är intresserad. Självklart ger vi också privatlektioner!

 • 1 timme 600 kr inkl moms (480 kr exkl moms)
 • 5 timmar 2 700 kr inkl moms (2 160 kr exkl moms)
 • 10 timmar 5 400 kr inkl moms (4 320 kr exkl moms)

Avanmälan sker minst 24 timmar innan bokat tillfälle. Vid sen avbokning debiteras hela tillfället. Plats enligt överenskommelse. Vid körsträcka mer än 2 mil  tillkommer milersättning, 31,25 kr per mil inkl moms (25 kr per mil exkl moms). För frågor om kurser och lektioner kontakta oss per mail, info@apporteringtillvardagochfest.se Alla kurser och kursanmälan hittar du på Klickerförlagets hemsida 

Aktuella kurser

Onlinekurser

Privatlektioner

Externa kurser

  ApporteringskurserInnehåll grundkurs apportering

  Att träna jaktapportering med sin fågelhund är något av det roligaste som finns! På Grundkurs i Apportering utgår vi från boken Apportering till vardag och fest och all inlärning är positiv och lekfull. Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen men vi rekommenderar dig att läsa boken helt eller delvis innan. Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Även stående fågelhundar är välkomna. Observera att vi inte kommer arbete med söket eller uppflog under kursen. Under kursen får du ta del av vårt träningstänk. Med klickertänket i ryggen tränar vi våra hundar på ett lustfyllt och roligt sätt. För att lära våra hundar de färdiga momenten så måste vi börja i mindre skala och lära in varje delmoment för sig och sedan kedja ihop momenten, detta kallar vi grundfärdigheter. Kursen inkluderar följande moment:

  • Avlämningar
  • Jaktfot
  • Stadga
  • Stoppsignal
  • Närsök
  • Dirigering

  Under kursens gång kommer vi att arbeta med grundfärdigheterna för dessa moment och vi kommer även arbeta med störningar – ett sätt att kvailtetssäkra och momenten och få engagerade och säkra hundar. Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov. Max 6 ekipage per instruktör. Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden. När ni skickar in anmälan får ni ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (hör av er till oss om ni inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas en månad innan kursen börjar. Kursavgiften ska vara betald senast två veckor innan kursstart. Kostnad: Deltagare med hund 2 400 kr Observator 1 200 kr Har ni inte redan boken Apportering till vardag och fest kan ni köpa den av oss vid kursstarten.

  Fortsättningskurs

  Under fortsättningskursen fokuserar vi på att sätta ihop delarna till färdiga moment och jobbar med working testliknande stationer. För att gå fortsättningskursen vill vi att du har gått grundkursen eller träffat oss för en privatlektion så att vi vet att alla har samma teoretiska grund. Ta gärna kontakt med oss om du har frågor! 070-300 80 99 (vardagar kl 9-18) info@apporteringtillvardagochfest.se