Länkar

Instruktörer som använder klickerprinciperna i jaktträningen och/eller tränar med positiva förtecken:

Tipsa oss gärna om du känner till fler instruktörer som använder klickerprinciperna i jaktträningen så länkar vi till dem!

Canis hemsida
Hundkurser och många läsvärda artiklar www.canis.se

Boktips

För dig som vill läsa mer rekommenderar vi följande böcker. De flesta böcker nedan kan köpas på canis.se, förutom Friskvårdens grundstenar, den köper du direkt från författarens hemsida.

Jaktträning

De enda andra böckerna vi hittat om klickerträning inom jakten är de två som står överst på listan. Här görs en genomgång av träningsmetoden och det ges många tips på övningar, även för stötande och stående fågelhundar.

Clicker gun dog – Helen Philips
http://www.clickergundog.co.uk

Positive gun dogs – Jim Barry, Mary Emmen & Susan Smith
www.clickertraining.com/node/983

Följande böcker om jaktträning utgår inte från klickerträningsprinciperna, men innehåller mycket kunskap om jakt och tips på mer avancerade övningar:

Fågelhundar: Dressyr och jakt – Sten Chrstoffersson

Gundog training – Keith Erlandson

Retrievern som apportör – Lena Bratsberg-Karlsson & Memea Mohlin

För jaktprovsbestämmelser se Svenska Spaniel- och Retrieverklubbens hemsida:
www.ssrk.se

Även Jaktretrieverklubben och Jaktspanielklubben anordnar jaktprov. Läs mer om deras regler på deras respektive hemsidor
http://www.jaktretrieverklubben.se
http://www.jaktspanielklubben.se

Vardagslydnad

Vardagslydnad med klicker – Åsa Jakobsson
En trevlig och användbar bok om hur du praktiskt använder klickerträningen i vardagslydnad, skriven av Canis-instruktören Åsa Jakobsson.
www.asashundar.se

Klickerträning för din hund – Morten Egtvedt & Cecilie Køste
En grundläggande introduktion till klickerträning, skriven med glimten i ögat, med tydliga instruktioner och kriterieplaner för vardagslydnadsmoment.
www.canis.se

Kontaktkontraktet – Eva Bodfäldt
Nyttiga tips och övningar för en trevlig samvaro och bra kontakt med din hund. www.evabodfaldt.com

Tävlingslydnad

Från valp till stjärna – Maria Brandel
Vår favoritinstruktör Maria Brandel (f.d. Hagström) lär ut hur du gör rätt från början och lägger en stabil grund för en framgångsrik tävlingshund. Boken har stort fokus på att utveckla bra och användbara belöningar.
www.mariabrandel.se

Lydnadsträning i teori och praktik – Morten Egtvedt & Cecilie Køste
En grundlig genomgång av vetenskapen bakom klickerträningen, samt hur du kan använda den för att lära in alla moment i bruks- och tävlingslydnaden. Kallas i klickerfolkmun för ”bibeln”.
www.canis.se

Med sikte på tian – Kenth & Niina Svartberg
En genomgång av alla moment i tävlingslydnaden, från klass ett till elit, med fokus på att få en tia på alla moment på tävling. Du kan också köpa små finurliga träningsguider till boken som kan fungera som träningsdagböcker.
www.svartbergs.se

Övrigt

Shaping – Effektiv och rolig hundträning – Fanny Gott & Thomas Stokke
En måstebok för alla som är intresserade av hundträning och inlärning. Här får du veta hur träningsmetoden shaping går till. En konkret och lättläst bok med många tips på övningar.
www.klickerklok.se/bok/

Skjut inte hunden – Karen Pryor
Böckernas bok inom inlärningspsykologi med fokus på ”klickertänk”. Amerikanskt käck och lätt att ta till sig. En bok som borde läsas av alla, även icke-hundtränare. Den handlar inte bara om hundträning, utan även om hur du kan lära din rumskompis att plocka upp sina smutsiga strumpor från golvet.
www.clickertraining.com

Lyckas på tävling – Niina Svartberg
Mental träning och förberedelse har länge varit en viktig del av träningen inom många prestationssporter. Nu börjar det bli allt vanligare inom hundsporten också; det är ju inte bara hunden som måste vara genomtränad utan du som förare måste också prestera på topp för att ni ska lyckas.
www.svartbergs.se

Shaping success – Susan Garrett
The creation of an unlikely champion. Vi följer border collien Buzz på hans väg från ”omöjlig” hund till agilitychampion.
www.clickerdogs.com

Spårhunden och lukterna – Lars Fält, Tobias Gustavsson, Jens Karlsson & Jessica Åberg
Den mest heltäckande boken om spårning som vi läst. Går igenom spårteknik från grunden till avancerad nivå och beskriver även hur hundens luktsinne fungerar.
www.swdi.se

Släpp kontrollen lös – Leslie McDevitt
Många hundar har svårt att arbeta och koncentrera sig i närheten av andra hundar. Här får du suveräna tips på hur du kan lära din hund att slappna av och fokusera på dig trots miljöstörningar.
www.controlunleashed.net

Friskvårdens grundstenar för valpar & unghundar – Annika Falkenberg
Författaren är sjukgymnast och har lång erfarenhet av kliniskt arbete inom veterinärmedicinen. Här går hon igenom valpmassage, övningar i kroppsmedvetenhet, muskelträning med mera som är användbart inte bara för valpägare utan alla hundägare.
www.hundverkstan.se

Klickerträning och lugnande signaler – Emma Parsons
Beskriver hur du praktiskt löser hundmötes- och hundaggressionsproblem med hjälp av klassisk betingning och positiv förstärkning.
www.creativecanine.com

Klickerglädje – 101 frågor och svar om klickerträning – Melissa C. Alexander
En uppslagsbok med svar på många av de frågor som kan dyka upp, särskilt när du är ny på klickerträning.
www.melissa-c-alexander.com

Utvalda produkter
Varukorg