Extramaterial

Här hittar du extramaterial till boken. Vi fyller på med information här efterhand och tanken är att det ska finnas filer som ett komplement till boken för att underlätta din träning.

Jaktprovsregler
På SSRK:s hemsida finns jaktprovsregler för spaniel, retriever och tollare för alla typer av jaktprov. Där finns även anvisningar för jaktprov. Läs igenom både reglerna och anvisningarna för att få koll på vilka regler som gäller. För att veta vad du ska träna mot är det viktigt att veta vad som bedöms på provet.

Delmålslista – en lista med alla delmoment hunden behöver kunna i apporteringsarbetet.

Kriterieplan – gör det lättare för dig att planera inlärningen av varje moment. Börja med att fundera över vilket beteende eller moment det är du ska lära hunden. Hur ser det ut? Var så konkret som möjligt så kommer träningen gå lättare sedan. Fundera även på vilka störningar du måste träna och vilket kommando du ska ha på beteendet.

Kodnyckel jaktprovsprotokoll retriever – SSRKs gamla jaktprovsprotokoll för retriever med förklaring om hur intensitetsskalan fungerar. Sifferbedömningen anges vanligtvis inte längre i protokollet man får med sig från provet, men det kan vara intressant att veta vad som ligger bakom domarens bedömning. Egenskaperna bedöms på en intensitetsskala där 1 är för lite och 9 är för mycket, 5 är optimalt. Vill du anordna ett eget träningsjaktprov är det suveränt att ha med protokollen för att se vad det är som bedöms.

Instruktion till funktionärer nybörjarklass – för att få så effektiv träning som möjligt behövs det struktur och förberedelser. Den här lappen kan du använda både inför din vanlig träning och om ni arrangerar ett träningsjaktprov. Läs mer om hur vi använt den i inlägget om vårt träningsjaktprov.

Instruktion till funktionärer öppen- och elitklass – för att få så effektiv träning som möjligt behövs det struktur och förberedelser. Den här lappen kan du använda både inför din vanlig träning och om ni arrangerar ett träningsjaktprov. Läs mer om hur vi använt den i inlägget om vårt träningsjaktprov.

 

Utvalda produkter
Varukorg