Äntligen lite goda nyheter: Välkommen Vide! <3

Efter en dyster hundhöst behövde vi lite goda nyheter och lite framtidshopp och längtan! Så blev det när lille Vide klev in i Lena och Lars liv för drygt en månad sedan. <3 Vide är en jaktcocker som nu är 6 månader. Han klickade inte med sin förra flock och behövde flytta. Vi är så glada att vi fått förtroendet av Vides förra matte att bjuda in honom till vår flock och familj. Tack! <3

Vide är släkt med Quling, hans mormors mor är Qulings mamma. Och från dag ett såg vi olika egenskaper som är VÄLDIGT lika Qulings. Vide har bara inte hans rädslor och än så länge är han inte fuuullt lika jaktgalen 😉 men det kan ju komma. Men han har massor fint och mysigt, är väldigt inlyssnande trots “gåpået” och vi har såklart satt igång med grundträningen för att ta reda på mer om vem han är. Han känns orädd, kommunikativ, har mycket jaktlust, har ett fint grepp och leker glatt med oss. Han är än så länge lättbelönad och gillar både lek, godis och mys. (Quling är den enda av mina hundar som på allvar tagit mys och gos som belöning).

Lars, Vide och Lena

Det har varit en spännande månad då vi lärt känna Vide och då Flippa, Bix och Stomp har vant sig vid honom. Vide är ganska vild valp och har ett mycket gott självförtroende 😀 och visade först ingen som helst respekt för våra tjejer … Då är det bra att ha en Bix i flocken (som vi ibland kallar Bitch, haha) för hon sa bara till honom på skarpen en gång och sedan behöver hon typ bara spänna ögonen i honom så uppför han sig som ett ljus. Men hon leker också med honom, och bestämmer när leken är slut. Flippa sa också USCH i början och höll honom lite på avstånd men vi visste att hon skulle smälta – hon är nämligen en väldigt lekfull hund och ja hon är nu den som leker mest med Vide. Men även hon uppfostrar honom till exempel genom att lägga bollen lite framför sig och om han försöker ta den så säger hon till – med små medel – att den får han inte. Och Vide lyssnar. Stomp har haft det lite jobbigare för snällare hund än Stomp får man leta efter. <3 Vi har fått montera loss Vide ur halsskinnet på Stompe några gånger och lärt henne att hon kan komma till oss om han blir pestig så hjälper vi henne. Men nu har även hon bjudit in till lek ibland och i leken så talar hon nog om ett och annat för honom som är lite bra för honom att höra. 😀 Hon är ju ändå mer än dubbelt så stor som honom och borde ju kunna använde det mot honom om det behövs tycker man, haha.

Vi är riktigt glada över hur tjejerna tagit emot honom och vi älskar honom redan. <3 Han har en stor personlighet som är svår att motstå.

Nu följer den där otroligt roliga tiden med en valp igen, den träning som jag älskar mest – grundträningen. Det är då man liksom växer ihop, filar på det fina som finns och försöker styra rätt det som man vill ha mindre av. Lars och jag har honom ihop och tränar honom ihop. Det har visat sig vara ett vinnande koncept där vi vänder oss till varandras styrkor när vi behöver, och har lite olika fokus när det handlar om grunderna. Det är en ynnest! 🙂

Och håll utkik alla ni som har valp nu också! Det kommer en liten specialare för er online <3

PS: Och som av en händelse så just idag la vi upp nyheten om att vi nu gjort en Studiehandledning till vår bok Valpträning till vardag och fest! Perfekt för dig som vill ha struktur på träningen av din valp eller om du håller kurs eller har en träningsgrupp. 🙂 DS.

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg