Apportering till vardag och fest – med extra allt

Så landade äntligen nya Apportering till vardag och fest i vårt lager och vi fick hålla den i våra händer för första gången! Det var en otroligt häftig känsla för ojojoj vad vi slitit med den här boken.

https://

Första gången den kom ut var 2012 och den har lästs av många tusen personer och vi vet att många älskat den vilket såklart gjort oss stolta och glada. Men det är TIO år sedan! Tio år! Hur mycket tror ni vi har lärt oss på tio år? (retorisk fråga! 😉 ) Massor såklart. Så JA du som har den första utgåvan kommer känna igen dig – vi har ju samma träningssätt i grunden och teorin bakom träningen är densamma. MEN vi har fördjupat, utvecklat, breddat, strukit övningar, lagt till andra, strukit kapitel, lagt till andra osv.

Vi har också blivit äldre 😉 och vår flock har förändrats <3. Från vänster Elsa och Keen, Lena, Stomp, Elsa och Yarrow och till höger Lena och Flippa.

Och så har vi såklart de 190 QR-koderna som är en VÄLDIGT stor utveckling av boken. Alla övningar finns på film, du skannar en QR-kod med din mobil och vips så kan du se en film på övningen. (Alla övningar finns naturligtivs i text också!)

https://

Den nya utgåvan har väldigt mycket mer fokus på problemlösning än den första. Inte så konstigt kanske; vi har träffat tusentals elever på tio år och hjälpt dem att lösa allehanda utmaningar – vi vet vilka problem som är vanligast, och vi har testat många sätt att lösa dem. I alla praktiska kapitel finns därför vanliga problem, och hur vi föreslår att du löser dem, sist i kapitlet.

Men framför allt har vår jaktliga erfarenhet vuxit enormt. Vi vet vad vi vill ha och behöver göra för att få en god jaktkamrat och vi tränar våra hundar för att de ska kunna jaga ihop med oss. Det har varit en rolig resa och vi har mer att lära såklart, och de insikter och lärdomar vi har gjort märks i boken – vi vet vad som är viktigast att tänka på, de vanligaste fallgroparna och vad vi inte vill missa i utbildningen av våra hundar. Vårt tänk har fördjupats betydligt. Exempelvis kan du läsa ännu mer om vikten av att hitta balansen i träning och utförande, att hunden kan växla mellan av och på, att vi hela tiden jobbar med att reglera hundens förväntningar. Kanske är det en av de största förändringarna och något som faktiskt genomsyrar boken nu.

Och vi brinner fortfarande lika mycket för att det absolut viktigaste är att ha kul ihop med sin hund – så elever och läsare behöver varken vara intresserade av att jaga eller starta på prov – det viktiga är att du vill göra detta roliga ihop med din hund som den i grunden är avlad för.

Varför inte apportera en dalahäst?

Tack vare att vi träffat så många elever genom åren har vi dessutom blivit ännu bättre på att lära ut – boken har blivit ännu tydligare och mer pedagogisk. Vi vet att ni gillade den innan också men när vi reviderade den kunde vi ibland titta på varandra, skratta och säga “hur 17 har NÅGON kunnat fatta den här övningen?!?”.

Vi hälsar nya och gamla läsare välkomna till en mycket bättre bok och vi hoppas ni som hängt med ända från start kommer ha extra mycket glädje av den – för ni har nog också utvecklats! 😉

Vi ser så otroligt mycket fram emot att få höra vad ni tycker om boken och längtar efter er återkoppling!

Trevlig sommarläsning!

Elsa & Lena

Klicka på bilden för att komma till vår butik!

PS: Och ja den har såklart blivit mycket snyggare och fräschare med fantastiska foton av Ida Kucera och moderniserad layout av Ludvig Aust. Vi vill att den ska vara aptitlig och njutbar att bläddra i förstås! 🙂 DS.

Keen, Yarrow, Elsa, Stomp, Totte, Bix, Lena, Flippa, Quling och Tassla

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg