Apporteringskurs och föreläsning

I torsdags höll jag min första föreläsning om apporteringsträningen och det kändes riktigt bra. Publiken var härligt engagerad, ställde bra frågor och jag hörde dagen efter att flera av dem åkt direkt hem och testat träningstipsen med sina egna hundar med gott resultat! Föreläsningen gav helt klart mersmak, så det kommer bli fler sådana i framöver.

I helgen har jag även hållt en apporteringskurs för nybörjare åt LabVäst. Jag vet inte hur det går till, men jag får alltid de bästa och mest engagerade kursdeltagarna. Vad sägs om att de redan vid lunch på lördagen ber om en fortsättningskurs? 🙂

Det är otroligt roligt att se förarna och hundarna utvecklas. Från att på lördagens morgon hoppa och försöka sno saker som jag räcker över till föraren, till att på söndagen sitta lugnt när föremålet är i luften, gripa det med en gång när föraren sedan presenterar det och snabbt och effektivt lämna av det i förarens hand, trots störningar runt omkring. (och jag kan säga att det är inte lätta störningar vi lägger på: Leksaker på marken, människor som pratar lockande, hundar precis i närheten, godis precis intill). Jag blir lika imponerad varje gång. Nu önskar jag kursdeltagarna stort lycka till, så ses vi på fortsättningskursen till våren!

Vill du också gå nybörjarkursen så finns det en plats ledig på apporteringskursen i Växjö nästa helg, 15-16 september, och även på apporteringskursen i Dalarna 13-14 oktober.

Edit 17 september: Kursen i Dalarna är tyvärr inställd pga för få anmälda.

3 reaktioner på ”Apporteringskurs och föreläsning”

  1. Pingback: Återbud på jaktapporteringskurs

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg