Årets stora fest: Sommarläger på Sjöön

NU har årets stora party varit! Vårt sommarläger!
För andra året i rad körde vi ett sommarläger med tema apporteringsträning på vackra Sjöön utanför Borås förra helgen. Förra årets läger var fantastiskt och detta lägret var minst lika härligt, säger flera av dem som var med på båda. 🙂

gula Träning vid vatten: Åsa coachar gula gruppen.

Det tycker vi med!

fullfartVissa av hundarna var väldigt glada över träningsstunderna i vatten …

Hundträning i kombination med trevligt umgänge och väldigt engagerade deltagare, underbar miljö, bra mat och fika serverad hela dagarna – kan man önska sig så mycket mer? Ja det skulle vara bra väder då – och japp det hade vi
det med. 🙂miljoVart man än vänder sig på Sjöön är det vackert.

Denna gången var vi fyra instruktörer; Elsa Blomster, Lena Gunnarsson, Åsa Davidsson och Anna Barnö. Vi hade fyra parallella grupper igång samtidigt vilket innebar 24 deltagare med hund + en observatör. Sammanlagt elva träningspass på tre dagar fick vi ihop.

husetPå gräsplanen framför huset där vi intog våra måltider.

Grupperna var indelade lite efter hur mycket de själva beskrivit att de kunde – och så var nästan alla kända av någon av oss instruktörer – så vi visste ungefär kunskapsnivån. bla Blåa gruppen tränar vatten med Elsa.

Vi hade dessutom en spanielgrupp där det även ingick en vorsteh och en pudel. Pudeln Toffee imponerade för övrigt på oss alla genom att vara smart och lättlärd tillika en asgrym apportör! pudelToffee, pudelspanieln.

De fyra grupperna fick turnera runt i de olika miljöerna.

annaAnna håller i avlämningsträning.

På morgonen kunde man till exempel ha vattenarbete vid “Sjöstugan”, därefter ett sökpass i “Storskogen” och sedan markeringsträning på “Lilla ängen” för att efter den två timmar långa lunchen göra ett pass dirigeringsarbete på “Stora ängen” och det sista passet på dagen kunde vara fotgåendeträning på “Miniängen”.

lena Lena med sin assistent Tassla.

Vi instruktörer var på lite olika ställen eller hade dagar med teman, som till exempel Anna som arbetade med avlämningar och dirigering vid vatten hela första dagen.

over Anna hängde en hel dag vid vattnet för att till exempel coacha gröna gruppen i avlämningar (skaka efteråt!) ur vatten.

Det blev väldigt omväxlande och roligt även för oss! Och krävde en logistik utöver det vanliga men vi var väldigt väl förberedda så det gick bra.

gridPå fredagskvällen kom det lite duggregn precis när Anna, Elsa och Åsa skulle ut och sätta upp “gridden” inför lördagens grid work. De verkar ju inte jätteledsna för det. 😉

Deltagarna fick förstås släpa runt på sina grejer en hel del med de såg ut som att de överlevde. 😉

lottaNorska Lotta väntar otåligt på sin tur.

Alla deltagare hade ett schema så att de visste var de skulle vara vid en viss tidpunkt och ingen gick fel såvitt jag vet. Den stora utmaningen – som också är väldigt rolig – med att var instruktör på en sådan här samling är att du möter 24 elever och varje övning ska förstås anpassas efter just det ekipage du har framför dig. stoppHär tränar Elsa och Cilla stoppsignal i vatten.

Jag tror vi i princip lyckades med det även om det alltid finns möjligheter till förbättringar. 🙂 Och på slutet var vi förstås lite trögtänkta – men å andra sidan var nog både tvåbenta och fyrbenta deltagare det också …

stopÅsa med gröna gruppen.

Det jag bär med mig som främsta minnet efter helgen är den enorma värme vi möttes av från alla er som var med.

sapnielstudsGrethe och Elin ihop med en flygande Alexander.

Ni gjorde det här lägret till något helt fantastiskt! Vi hade så många härliga skratt ihop, rynkade våra pannor tillsammans över olika utmaningar i träningen som skulle lösas, gladdes åt varandras framgångar och peppade storstilat när det behövdes.

simtraningEn första vattenövning för Shadow.

Har vi bara tur eller har alla instruktörer så himla trevliga och positiva elever? 🙂 Jag kan inte låta bli att tro att om man ägnar sig åt positiv och lekfull inlärning så kanske man som tvåbening också blir sådan – det smittar. Hur som helst:

TACK ALLA! Det här kommer vi leva på länge – och det hoppas vi ni också gör.

Elsa, Lena, Åsa och Anna

sistAlla!

 

4 reaktioner på ”Årets stora fest: Sommarläger på Sjöön”

    1. Vad kul att du vill vara med! Det går inte att anmäla sig än, det kommer nog dröja till december/januari innan det går. Bästa sättet är att anmäla sig till vårt nyhetsbrev, då får ni information så fort som vi fått datumen!

    1. Vad kul att du vill vara med! Det går inte att anmäla sig än, det kommer nog dröja till december/januari innan det går. Bästa sättet är att anmäla sig till vårt nyhetsbrev, då får ni information så fort som vi fått datumen!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg