Boosta samarbete och kontakt!

När jag (Lena) träffade min tvåbenta älskling Lars slogs jag av hur bra kontakt han och hans jaktcocker Bix hade i alla lägen. När vi började umgås lite mer och gick promenader ihop stövlade jag på och Lars hamnade alltid 50 meter efter 😉 – för han hittade hela tiden på en massa roliga grejer med hundarna. Efter ett tag började även mina hundar hålla väldigt bra koll på Lars 😉 för han hade alltid något kul på gång!

Då fick jag skärpa till mig och börja jobba lite mer med det där med samarbete och kontakt i vardagen. 🙂 Det var slående att märka hur den träningen smittade till jaktträningen. Utan att jag egentligen hade tränat mer inkallning så var mina hundar plötsligt extra bra på inkallning. De blev mer uppmärksamma på mina signaler generellt. Jag blev i ännu högre grad någon att räkna med.

Så ofta vi kan rastar Lars och jag hundarna ihop, vi har ju oftast fem och ibland sex hundar att hålla reda på, och det är lätt att man släpper lite uppmärksamhet – även med bara en hund – och plötsligt antitränar hunden sig själv. Viltdoft, åsynen av en fågel eller annat vilt, andra hundar, dofter av olika slag – allt sådant konkurrerar vi med.

Vi vill ju att våra hundar ska lyssna på oss för att det lönar sig – inte för att de vet att om de inte lyssnar kan det bli läskigt. Det finns en kraft i att hudarna VÄLJER att lyssna för att DE VILL! För att få till det måste vi så att säga jobba på att det är runt oss det roliga händer, vi är verkligen värda att ha koll på och att lyssna på. Och du har världens chans att få till den förståelsen på dina vanliga promenader!

Givetvis är det så att om vi är värda att lyssna på i vardagen så är vi det i annan träning också. För hunden är det ju ingen skillnad mellan vardagsträning och annan träning. Allt är samvaro och relation med oss. Det vi gör i vardagen smittar – på gott och ont – till den andra mer målmedvetna träningen vi gör, för vår del är det jaktträning men kan såklart vara vad som helst du vill lära din hund .

Så, är du sugen på att boosta följsamhet, kontakt och samarbete med din hund/dina hundar – häng med på höstens spralligaste onlinekurs “Boosta samarbete och kontakt”. Den startar 15 november och pågår till 15 december.

https://

Läs mer och anmäl till kursen här:

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg