Det blir sommar”läger” i år – efter några års uppehåll!

Vi är glada att kunna berätta att det blir sommarläger i år! För några år sedan var det en tradition men sedan behövde vi pausa våra läger av olika anledningar. Men nu har de rätta förutsättningarna infunnit sig igen och vi är superpeppade inför att ha “läger”. Och ja det blir ju ett coronaanpassat läger så därav “läger” – du fixar nämligen boende själv (vi tipsar om camping osv!) OCH du tar med din egen mat. Sedan är det avstånd som gäller förstås, men den biten är ju inte så svår när det gäller hundträning. 🙂


Ni som varit på våra läger förut kommer känna igen er; det blir maxat och roligt och varierat! Ni kommer få jobba i olika pass ihop med er grupp på sammanlagt sex ekipage, och en instruktör. Instruktörerna är Elsa och Lena förstås men även Lars Sandin, som har gått vår instruktörsutbildning, är lärare sedan drygt 30 år och har erfarenhet av både spaniel- och retrieverträning.

Vi kan också meddela att det är planerat för TRE kurser i Hällingsjö, då vi är på Elsas marker. Två fortsättningskurser där Elsa och Lena håller i den huvudsakliga undervisningen, och en grundkurs där Lars håller i den mesta undervisningen. Men alla tre instruktörer kommer dyka upp på allas kurser. 🙂

Elsa & Keen
Lena & Tassla
Lars & Bix

Som en extra bonus vill vi också berätta att Lena och Lars kommer hålla sommar”läger” i Härjedalen i augusti! Vi kommer vara ett stenkast från Funäsdalen, i tacksamt samarbete med Västra Härjedalens brukshundsklubb, och hålla till på Hundholmen (Ljusnedal).

Vi kommer jobba med det mesta under lägren; markeringar, dirigeringar, närsök, stoppsignal och jaktfot samt träna på pipans alla signaler och självklart kommer lugn och ro och stadga tränas genom hela kurserna. (Tyvärr blir det ingen vattenträning i Hällingsjö men däremot i Ljusnedal.)

Vi ser så fram emot att återuppta en härlig sommartradition och hoppas ni vill göra oss sällskap!

Välkomna!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Alltid på språng - varför gå när man kan springa?
Varukorg