Detaljpill för den vetgiriga

En av de bästa sakerna med hundträning tycker jag är att jag blir aldrig fullärd – och inte min hund heller. Det finns alltid något att slipa på, något att utveckla eller något helt nytt att lära in för den delen.

Och när är bättre att pilla på detaljer än på vintern? Jag menar såklart sådana detaljer som jag kan pilla med INOMHUS i köket eller vardagsrummet – så jag slipper vara ute mer än nödvändigt. (JO, det är nice att vara ute under perfekta vinteromständigheter men du fattar.)

På min pill-lista står detta just nu:

Stomp – gripa dummyn rätt (detta har verkligen förbättrats sedan jag började ta tagit hennes halvtaskiga, snea och lösa grepp nu i somras, men kan bli ännu bättre!)

Stomp – lämna av med ett distinkt tryck i handen (har också blivit otroligt mycket bättre men nu ska vi länga tiden då hon trycker för att vara helt säker på att hon bara släpper på mitt kommando)

Vide – lämnar av fint på sitt lilla egna sätt (tex kastas sig upp på mig) men skulle vilja förädla det till att också hålla kvar i ett ordentligt grepp. Svårt säger Vide så vi pillar med shejping av att hålla allt längre nu.

Flippa – gå fot närmare mig och ÄLSKA positionen. Också mycket bättre, men detta är verkligen en färskvara. Jag har aldrig haft en hund som går så dålig i koppel och så dålig fot, som Flippa. Hon verkar vilja fly från kopplet och hon trivs verkligen inte vid sidan. 1,5 meter framför går bra, men inte vid sidan. Jag försöker knäcka nöten (har jobbat med det periodvis och bara skitit i det periodvis) och har nu nått längre än någonsin tidigare men jag måste vara SÅ konsekvens HELA tiden annars POFF kommer det gamla beteendet tillbaka.

Idag startar den årligt återkommande onlinekursen Vinterdetaljer! Häng på om du vill pilla med detaljer inomhus! Senast jag kollade fanns det second bird-platser kvar men det finns även third bird så skynda att hugga en rabatterad plats. 🙂 (Och det går att anmäla hela veckan ut)

https://

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg