Dirigering med röstkommando

Om du inte ser hunden när du stoppat den för att dirigera den vidare är det väldigt svårt att dirigera den. Oftast får du då släppa den på ett fritt sök istället och hålla tummarna, men om du kan dirigera hunden med bara rösten så blir det lite lättare. En av mina kampanjer under förra sommaren var just att dirigera enbart med rösten – eftersom det inte fungerade fullt ut på working testet som vi startade på då.

I filmen nedan visar jag hur jag gör träningen med att lyssna på dirigeringstecknen bara på röstkommando lite svårare – när hunden inte ser mig. När jag ställer mig bakom köksön böjer jag mig ner så mycket så att Keen inte ser mig, bara hör min röst. Sedan går jag vidare och sätter ut skålar/föremål som han inte sett, gör det utomhus, på längre avstånd, över hinder med mera. Kul träning att pilla med!

https://

Vill du förbättra din hunds dirigeringar? Eller påbörja träningen av dem? Passa på att hoppa på en av våra onlinekurser som börjar imorgon 20 april! Läs mer om dem via länkarna nedan.

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg