Dirigeringsträning för rookies

Dirigeringar är något av det roligaste som finns att träna. Att kunna styra hunden att gå rakt ut från mig (linjetag), åt vänster eller höger och att vända och springa bakåt (push backs eller vidare ut) känns häftigt och roligt. Om du vill starta på prov, oavsett om du har spaniel eller retriever, så är det nödvändigt att lära hunden dirigeringar. Men det är också en väldigt rolig aktivering där hunden får lära sig att verkligen lyssna på dig och där ni löser uppgiften ihop.

Träningen går att variera i det oändliga dessutom. Och det går att göra den hur svår som helst – och hur lätt ;).

Vi lär in dirigeringarna med hjälp av matskålar och targets – som till exempel targetmattor och plattformar och så småningom blandar vi in dummies. Det fina är alltså att även om du inte har en avlämning på plats går det att lära hunden dirigeringar.

Om du är nybörjare men vill lära dig och din hund dirigeringar drar vi igång en rolig kurs i januari i Landvetter och Vallda. Kursen är på tre tillfällen med tre veckor mellan gångerna. Vi jobbar som vanligt med positiva metoder. Kursen utgår från boken Apportering till vardag och fest och det är bra om du har lite koll på vad klickertänket innebär.

LÄS MER OM KURSEN HÄR!

Här kommer några filmer på olika dirigeringar med våra hundar, i olika svårighetsgrad:

Lite enkel dirigeringsträning som aktivering på promenaden (Tassla):

https://

Första linjetagsövningen med Quling:

https://

Vidare ut (push back) med Quling:

https://

Dirigering över hinder (Seeker och Tod)

https://

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg