För dig med spaniel!

I vår blir det flera kurser för dig med spaniel!

I mars startar min årliga kurs “Från kastad köttbulle till uppflog på fasan” för dig som har spaniel. Och ja, vi går från kastad köttbulle till uppflog på fasan 😉 och vi tränar såklart extra mycket på det spanielspecifika arbetet även om det blir lite av apporterings/dirigeringsarbetet också. Och inte minst tränar vi på allt det där runtomkring som hunden behöver klara; vara lugn när en annan hund jobbar, växla mellan hög och låg aktivitet och så vidare.

Den här kursen är min favorit – inte bara för att det är så himla kul med spanielarbetet – utan för att jag får träffa deltagarna vid fyra tillfällen och därmed följa deras process och utveckling. Vi börjar där du är, det kan vara från noll eller att du kommit en bit på väg. Hur söker jag ihop med min hund? Vad behöver jag tänka på som förare? Vad behöver jag lära min hund? Hur lär vi oss “dansen” ihop? Hur får jag hunden att tänka att uppflog betyder stopp? Hur får jag en suverän stadga? Vad behöver en spaniel egentligen kunna för att bli en bra jakthund? Och så vidare!

Har du lust att jaga och/eller starta på prov med din spaniel? Vill du träna belöningsbaserat? Kanske är du ny på spaniel – eller har en unghund – och vill lägga goda grunder för en god jaktkompis?

Då är du välkommen att anmäla till kursen. 🙂 Nytt för i år är att jag startar två grupper; en för dig med jaktavlad spaniel och en för dig med utställningsavlad/dual purpose. Datum och tider ser du på anmälningssidan. Obs att kurserna går fredag-lördag.

Här beskriver några tidigare deltagare ur de upplevde kursen:

Den här kursen innehöll allt jag behövde för att känna mig trygg under utbildningen av min jaktcocker. Uppdelningen på fyra tillfällen gjorde att det fanns tid att förankra kunskaperna och ta upp ev problem vid nästa tillfälle.

Nu har jag en drygt 2-årig, fullt jaktduglig, cocker som bara är till glädje. Så tveka inte utan anmäl!

Irene Samuelsson och Wesley

Min unghund Sam og jeg gikk dette kurset i 2023 og kunne ikke vært mer fornøyd! Individuell tilpassing, nyttige og morsomme øvelser, bra oppfølging og pedagogisk opplegg til terningkast seks. 

Anbefales varmt til de som har en ung spaniel og vil komme i gang med jakttreningen, men også de med voksen hund og som vil ha et (vennlig) spark bak. 

Jeg har gått drøssevis med kurs siden 1997, og jeg rangerer Lena til en av de beste instruktørene jeg vet om.

Vi som gikk kurset sist var enige om at vi gikk hjem etter hvert kurstilfelle og følte at vi hadde den beste hunden i klassen.

Anbefales varmt!

Anniken Boeckmann och Sam

Om det så bare er et kurs du skal gå med din spaniel så er det dette kurset. Er du ny med spaniel eller spaniel jakt så vil dette kurset gi deg innsikt i hvordan det er å jobbe med hunder i drift, hvordan Søket foregår, hvordan få hunden til å sette seg og bli når det flyr opp fugl, apportere fugl/dummy og levere til deg, du får en god innføring i hva du bør ha fokus på når dere jobber ved vann, hvor viktig ro er i de forskjellige situasjonene. Du vil få en bedre forståelse for hva som skal til, hvordan du skal få det til og du vil få tett oppfølging av Lena som er en dreven jakt trener/instruktør så vel som coach. 

På dette kurset vil du få verktøy, tips og øvelser til å takle de forskjellige delene enten det er jakt, prøver eller begge deler. Lena ser den enkelte deltager og hund, hun evner å legge opp treningen til hunden/førereren som hun har foran seg, hun er fleksibel, tilpasningsdyktig, kunnskapsrik og har en genuin interesse for at dere skal lykkes. 

Om du ønsker å lære mer om jakt trening så er dette kurset for deg, jeg var så heldig at jeg gikk kurset i fjor med noe venninner og det var en helt topp opplevelse. Vi så utvikling hos alle og gledet oss stort på hverandres veiene, det var et så bra kurs og opplevelse at vi har fått Lena til å fortsette med oss til neste år også.

Ellen Kristine Bahr och Finley

Lærerikt, morsomt og vel gjennomtenkt kursopplegg- anbefales på det sterkeste! Det å kunne gå et kurs over flere ganger har gitt meg motivasjon og stor treningsglede. Ekstra morsomt er det jo når man kan se progresjonen over tid. Dyktig instruktør som ser hunden din, gode metoder for lærdom både for fører og hund. Har du fått din første cocker, eller bare lyst å lære enda mer om jakttrening vil jeg virkelig anbefale dette kurset. Billie er min første jaktcocker, og vi har lært så mye. Vi gleder oss allerede til flere kurs. 

Ps. Veldig hyggelige Pensjonater i området så null stress å ta seg en helgetur fra Oslo-området- nyt litt egentid med hunden din.

Linn Baisgård och Billie

Förutom Från kastad köttbulle till uppflog på fasan har jag även en temadag om spaniesöket där vi riktigt grottar ner oss i detta det roligaste (och viktigaste) spanielarbetet. Den går den 8 mars och du kan läsa mer om den här. Det kommer även bli en vattenkurs för spaniel samt en kombinerad online- och IRL-kurs för spanielvalpar – håll utkik på Apportering till vardag och fests sociala medier och på Klickerförlagets kurssida. 🙂

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg