Uppflog light?

Tassla har fått ett nytt intresse, helt i enlighet med hennes arv ;), nämligen fåglar.  I trädgården har hon upptäckt att det är jättekul att springa i full fart mot dem för då flaxar de ju i väg… Nu är det tack o lov inte så mycket fåglar på vår gräsmatta, de sitter mest i träden. Men jaga fåglar ingår inte i min plan för vad Trasslet ska lära sig. I alla fall inte på det viset… :0)

Häromdagen när vi hade gått en kort promenad runt kvarteret så stötte vi på en stor kråka som satt mitt på gatan. Tassla var lös och skuttade framför mig i serpentiner som vanligt. Plötsligt drar hon iväg i en ryslig fart och då först ser jag vad hon ser; kråkan. Fågeln flaxar upp och Tassla hinner kastar sig efter den innan jag får in pipan i munnen och blåser stoppsignal.

Vad som händer då? Lilla Trassel tvärnitar, tittar på mig, tittar efter fågeln och tillbaks på mig. Och sätter sig.  Bingo! Hon satt dessutom som fastvuxen, med en imponerande stadga.

Så nu kan man väl säga att vi har haft vår uppflogspremiär? ;0) I alla fall uppflog light. Jag är inte helt säker på att hon hade stannat på en kanin… Men nu vet jag att jag kan göra mycket svårare övningar när det gäller sitt vid uppflog i alla fall. Så nu ska det smidas planer för rolig uppflogsträning!

Motsatsen till uppflogsträning; såpbubblejakt…

Idag firar vi förresten att 100 personer gillar oss på fejjan! Hurra!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg