Gå fot bakom skytt, Sans och balans, grundträning och Efterfesten – live!

Vad vi pratar om? Jo, kurshösten hos oss i Hajom och Hällingsjö!

Äntligen ska vi hålla kurs ihop – det sker alltför sällan men är det roligaste som finns! Och det är inte vilken kurs oms helst – det är EFTERFESTEN IRL. 🙂 “Och vad är det där då?” kanske du undrar medan någon annan säger “AHA!” och kastar sig över anmälan. För det är ju en av våra mest populära onlinekurser med RIKTIGT roliga och svåra upplägg som vi tillsammans bryter ner till hanterbar träning. Så detta är kursen för dig som har grunderna på plats, påbörjat alla delar i jaktapporteringsarbetet och har en stoppsignal som åtminstone funkar på minst 20 meter. Läs mer här vad kursen innehåller och vad du behöver ha på plats för att kunna vara med via länken nedan. Det ska bli SÅ kul! Det enda tråkiga är att vi inte kan vara med med våra egna hundar. 😉 Men kryssa 26-27 november in kalendern och boka en plats – den här kursen kommer bli full. 🙂

Vi har dessutom planerat flera tvåtimmarsträningar som vi döpt till “Sans och balans”. Kurstillfällena (som du kan anmäla till en och en eller alla eller två osv) skulle också kunna heta “träna i grupp utan att tappa huvudet inför alla störningar det innebär att andra hundar jobbar nära” men det tyckte vi inte var ett så bra namn. 😉 Och allt faller ju ändå tillbaka till att oavsett hund ska den kunna jobba med sans och balans trots heta situationer. Så det blir mycket att jobba med hundens känsla i både fotgående, dirigeringar (inklusive stoppa och närsök förstås), markeringar och att hunden ska kunna utföra alla delar … i sans och balans. Tag med en träningskompis och kom någon/några eller alla dagar! Här finns tider och beskrivning av kursen:

I oktober blir det även en hederlig grundkurs i apportering hemma hos Lena i Hajom. Den är för dig som vill börja med grunderna i apporteringsarbetet och inga förkunskaper krävs. Läs mer här via länken nedan!

19-20 november håller Lena en av många efterfrågad spanielkurs med fokus på grundträning av det spanielspecifika; stopp, uppflog (ej levande vilt men många roliga uppflogslekar som förbereder hunden för vilt) och fältsök. In och anmäl!

Slutligen har vi en eftermiddag inbokad där vi satsar på att träna den ack så ädla och inte alltid så enkla konsten att gå fot bakom en skytt. 😉 Att ens hund vill gå fot med skytten är en klassiker – många hundar vet att det är den roligaste personen på en jakt eller på ett prov. Det är redan den 9 september under sen eftermiddag så skynda att boka – endast sex platser. Läs mer här och anmäl:

Passar ingen av kurserna på plats så finns det förstås kurser online och privatlektioner – både IRL och online.

Vi hoppas få ser er i höst!

Glada hälsningar Elsa & Lena

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg