Glada nyheter

Igår fick jag ett mail som gjorde mig jätteglad – och jag fick dessutom tillåtelse att dela med mig av det 🙂

Hej. I vintras vann jag en privat onlinelektion med dig. Vi delade den i två och jag och Magic fick hjälp med våra avlevereringar, ffa på dummy men även hans hantering och attityd om vilt. Du bad om en uppdatering när vi nått resultat och det har vi nu äntligen!

Vi startade på vårat första prov i våras och jag fick kvitto på att det gick framåt, med en 3:a som resultat. Han slarvade rejält med kaninen och fixade inte söket optimalt. Men alla markeringar fick jag snyggt i handen.

I lördags gjorde vi ett nytt försök och NU har polletten trillat ner! Inga tveksamheter, snabba direkta upptag, smack in i handen! Inget tugg eller bollande. Tom den stoora, dränkta, lagom otrevliga truten på söket kom hela vägen in och i handen (även om jag fick vara lite snabb å fånga just den. 🙂 ) Domarn var imponerad och ettan kom utan någon tvekan!

Stort tack för den hjälp vi fick och ffa hjälpen att tänka annorlunda för mig. Han är en mjuk hund och jag har fått ta bort alla “krav”, tränat på grunder och byggt upp en säkerhet i situationen där han vet vad som förväntas av honom för att få sin belöning (bollen). Nu sänker jag handen och -förväntar- mig att få den i handen ist för att sänka handen och -kräva- att få den i handen. Har gjort enorm skillnad.

Nu satsar vi vidare och hoppas på att starta ökl nästa höst.

Mvh Hanna och Magic ️ <3

Hanna och Magic

Så roligt att höra att råden kom till användning och att allt Hannas hårda arbete gett så fint resultat! För det är klart att man kan få många olika råd, men sedan är det ju ändå föraren som måste omsätta dem i träning och få dem att fungera, och det ligger mycket träning bakom framgångarna. Grattis igen! Jag ser verkligen fram emot att följa dem vidare genom klasserna.

Är du också sugen på en privatlektion så erbjuder både jag och Lena det fysiskt på plats hos oss eller online – så du kan delta oavsett var du bor!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg