Hur funkar en onlinekurs?

Många som har läst våra böcker vill gärna träna för oss – vilket vi förstås tycker är jättekul! Men det är inte alla som bor i närheten av Landvetter eller Ullared, där vi håller till, men nu ska du inte deppa för det! Vi har nämligen en stooor mängd onlinekurser som du kan gå – och om du nu tänker “usch nej jag är så oteknisk och vet inte hur man gör” så låt oss få förklara. Det är INTE svårt, vi hjälper till och det är till och med så att vi tycker att vi lära känna våra kursare online minst lika bra som dem vi träffar i verkliga livet.

Keen, Elsa, Tassla, Quling, Lena, Flippa, Diesel och Totte.

Vilken utrustning behöver jag?

Om du köper en kurs med återkoppling och vill ladda upp film behöver du en filmkamera eller en smartphone som du kan filma med (det sistnämnda är väldigt enkelt och smidigt). Dessutom rekommenderar vi att du skaffar ett stativ till telefonen/kameran. Det finns särskilda telefonhållare som du kan köpa till för en billig peng. Sedan är det bara att montera telefonen och börja filma. Vi vill inte ha filmer som är längre än tre minuter, så antingen gör du en film som är max så lång eller så klipper du den så det viktigaste kommer med. Det finns bra, gratis redigeringsprogram i appar som är gratis. Vi som båda har iPhone använder iMovie. Strängt taget behöver du lära dig en funktion; att klippa ut delar av filmen. Det brukar innebära två knapptryckningar.

Köper du en kurs utan återkoppling behöver du bara en dator, platta eller telefon – den pryl du använder för att surfa.

Vi har flera elever som gått onlinekurs för första gången som gått in med hull och hår för uppgiften och till och med skrivit text på sina filmer och verkar ha haft väldigt roligt åt själva den delen. Det är dock överkurs – du lägger ju enkelt text i kommentaren till filmen. 🙂

Hur funkar det då?

Du får oftast en lektion i taget, ofta med 14 dagars mellanrum så du i lugn och ro kan lösa några uppgifter i taget. I varje lektion finns övningarna beskrivna i text och på film. Om du undrar något ställer du frågor! Sedan tränar du hemma. Och filmar om du vill – då får du återkoppling på din träning av instruktören – vilket såklart är jättebra om du har problem som du behöver lösa eller bara kört fast lite. Sedan kan du träna lite till, filma mer om du vill och lägga upp mer film. När flera lektioner är upplagda kan du välja själv vilken du vill ägna mest tid åt.

Det fina med en onlinekurs är också att du inte är ensam – du har kurskompisar vars träning du kan följa under lång tid. Ibland får ju kursdeltagarna tips och inspiration bara genom att titta på varandras filmer eller se varandras frågor.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Beroende på vilken kurs du går har du tillgång till den lite olika länge. Det kan vara allt mellan fyra och sex månader. Det står i kursbeskrivningen när du anmäler dig hur många månader du har tillgång till kursen.

Jag är sugen på att testa en kurs men vilken ska jag välja?

Vi har skapat en onlinekursväljare, där du får svara på några frågor om vad du behöver hjälp med – och som sedan leder dig mot några förslag på kurser. Här hittar du den:

Under 2020 satsar vi verkligen på vara onlinekurser. Vi uppdaterar gamla kurser och framförallt kommer det dyka upp nya allteftersom. Men redan nu kan du gå till vår kurssida, scrolla neråt så hittar du alla onlinekurserna.

2 reaktioner på ”Hur funkar en onlinekurs?”

  1. Irene Samuelsson

    Jag går min första onlinekurs nu och tycker det fungerar utmärkt. Det jag vill påpeka är hur viktig instruktionsfilmens kvalite’ är. Text eller förklarande kommentarer underlättar förståelsen. Personligen uppskattar jag om det finns även en animerad film att se.
    Det är också viktigt att det är struktur på inlägg och svar i återkopplingen.

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg