Hur hänger kurserna ihop?

Vilken kurs ska jag välja? Vilken kurs passar oss bäst? Det är frågor som vi får ganska ofta, så här tänkte vi förklara hur vi tänker när det gäller onlinekurserna.

Vi brukar säga att vi har en (online)kurs för nästan allt – och det stämmer verkligen! (när det kommer träning av apporterande fågelhundar då förstås 😉 ). Vi gillar att jobba parallellt med detaljer och helhet – så att vi hela tiden har ett tydligt mål med träningen. Vi testar helheten, identifierar detaljer som vi behöver slipa på, tränar på dem och sätter sedan ihop helheten igen. Vi vill att du ska se resultat av träningen snabbt – därför har vi anpassat kurserna och skapat flera olika vägar att välja mellan och också möjligheten att jobba både med detaljer och helhet.

Det finns några ganska tydliga spår om du vill ha inspiration och struktur på en övergripande nivå:

  • Har du en valp? Ja, då ger valpkursen en bra grund och inspiration för fortsatt träning
  • Har du en lite äldre hund som inte kan något om apportering eller att du själv inte kan något om apportering? Då är grundkursen perfekt. Den ger dig en överblick över de olika delarna ni behöver kunna.
  • Har du en spaniel som du vill komma igång med spanielarbetet med? Då är spanielgrunder perfekt!
  • Har din hund påbörjat grunderna men du känner att ni kört fast eller behöver mer inspiration? Då är fortsättningskursen ett bra spår att välja.
  • Är din hund ganska duktig på de flesta delarna men du behöver mer inspiration, ett tydligt mål och träna på att sätta ihop många delar för att till exempel bli redo för provstart? Då är Efterfesten något för dig – massor med upplägg att testa och därefter detaljer att jobba på.

Vill du grotta ner dig i detaljer så är detaljkurserna perfekta – då jobbar vi bara med den detaljen från ax till limpa. Du kan hoppa på de flesta detaljkurserna både med en hund som inte kan något och med en mer erfaren hund – du hoppar bara in där ni är just nu i er träning. Det kan också vara så att du börjar med en av de övergripande kurserna och där ser att ni behöver fördjupa er i en specifik detalj – då kan du gå vidare till den kursen. Det kan också vara så att träningen gått som tåget, du är klar med fortsättningskursen och vilthantering, men så ser du att avlämningarna börjar bli lite slarviga – då är avlämningskursen perfekt för att boosta avlämningarna och få dem att fungera igen.

Det är alltså inte så att du måste gå rakt igenom alla kurserna utan det går jättebra att gå fram och tillbaka och välja vad ni behöver just här och nu!

Och så finns det förstås det där mellan detaljer och helhet – kittet som håller ihop allt. Övergångarna mellan de olika delarna och hur vi är i träningsbubblan. Om vi inte hittar in i träningsbubblan så kan vi inte få till effektiv träning på de andra delarna heller. Behöver du hjälp med att komma in i träningsbubblan eller bara lägga en bra grund så är kit-kurserna perfekta!

Nu har du förhoppningsvis lite mer koll på hur kurserna hänger ihop – nu kan du ge dig in i vår onlinekursväljare och botanisera för att hitta vad du ska fokusera på här näst!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg