Jaktprov i Lerum och fler framgångar

Idag har jag varit på jaktprov för spaniel i Lerum. Det var ett nybörjarprov B som gick av stapeln i det (mestadels) vackra höstvädret. Nybörjarprov B innebär att hundarna varken stöter vilt eller apporterar det. Istället används dummys, som kastas. Nybörjarprov kan man också välja att hoppa över – om man har ett godkänt vattenprov – för att gå rakt på den lite svårare provformen Fältprov Öppenklass. Då både stöts och fälls vilt.

Domaren på provet sade när dagen var slut att “det var roligt att se att så många vill jobba med sina hundar” och det var faktiskt precis vad jag tänkte när jag gick med och kikade på ekipagen. Det var en härlig blandning av “vanlig” cocker, springer, jaktspringer, fieldspaniel och clumberspaniel.

Vackra fieldspanieln Molly som visade sig ha en glad katapultförmåga när det väl var hennes tur att starta. :0)

En vacker ung spanieltik som jag tyvärr missade namnet på.

Det var gott om charmerande clumber spaniels med; Olle var inte med och tävlade men visade ändå upp sin simförmåga :0).

6 månader gamla sötnosen Putte var med och miljötränade.

Tre hundar blev godkända (av ungefär 14 startande). Nu stod jag ju bara bredvid och hade jag varit med så hade nog jag också velat att just min hund blev godkänd – men de flesta såg faktiskt ut som om de hade rätt roligt ihop med sina hundar, stämningen kändes god och avslappnad och det måste ju ändå vara huvudsaken. Kanske fick de bra svar på vad de behövde träna mer på och vad deras hundar faktiskt är bra på redan?

Men roligast av allt ändå, var att ett av mina absoluta favoritekipage och min kära träningskompis och inspiratör var med och gick alldeles fantastiskt fint ut och sopade banan med de andra. Fina Catta och Sam, som fick 1:a pris och blev utnämnd till bästa hund idag:

Trots att jag inte på något vis hade med deras fina prestation att göra så blev jag nästan löjligt glad :0). Varje klickertränad hund som det går bra för är som att få en stor fet julklapp!

Och snart kommer vi sätt upp en kurs med Catta, så alla ni med spaniels som vill jobba med grundträning av era hundar, håll utkik!

 

 

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg