Jenny och Sally: Bland kisspölar och snurr

I vår har vi en gästbloggare på sidan! Det är Jenny Nolhage med valpen Sally som du kommer kunna läsa om i några inlägg. Jenny har gått vår instruktörsutbildning och just nu går hon dessutom vår valpkurs online – som delvis bygger på vår nya bok Valpträning till vardag och fest. Jenny kommer skriva lite om hur livet med Sally fortskrider vilket vi verkligen tycker ska bli jättekul att följa! Välkommen Jenny och Sally! <3

Jenny med sina vuxna hundar Märta och Alma

Skriva några blogginlägg om mig och Sally? Va? Jag? Jo, visst!

Som vanligt kan jag inte säga nej när något väcker känslan av att både vara lite läskigt och kittlande spännande. Så nu börjar jag.

Jag som skriver heter Jenny Nolhage och har hunnit bli 55 år. I familjen ingår min man och tre labradortikar – Alma som blir nio år i maj, Märta som fyller fem år i början på mars och så då lilla Sally som är tolv veckor. Vi bor i Sala i Västmanland, men planen är att vi under året ska flytta.

Jag har jobbat med människor hela livet, men på fritiden är det djur som gällt – framförallt hundar. Jag har gärna läst hundböcker och gått kurser. Det senaste i den vägen är att jag har gått Klickerförlagets instruktörsutbildning. Åh, jag skulle kunna skriva tio långa inlägg om instruktörsutbildningen! Så himla bra! Och rolig!

Det är valpen Sallys och min vår som jag ska skriva om här. Givetvis är jag full av hopp och idéer om vad vi ska hitta på tillsammans. Och jag har självklart ambitionen att nu med Sally ska jag göra ”alla rätt”. Det kommer ju inte att hända, förstås. 🙂 Det kommer alltid finnas det där som jag först i efterhand begriper att jag borde gjort annorlunda med. Men jag tänker försöka!

Sally

Nu är jag i full färd med att lära känna Sally och analysera vad hon är för en individ. Men åh, det där lät rätt pretentiöst! Mer konkret är dagarna en ständig snurr av att få ut Sally innan hon kissar på golvet, blötlägga hennes mat i tid, rädda soffkudden jag inte trodde hon nådde, avgränsa med grindar så de vuxna får lite lugn och ro när hennes galna inre piraya vaknar, avleda henne med min toffel när hon gnager på stolsbenen, och hoppsan – där var det visst en kisspöl till som hon glatt sprang rakt igenom. Puh, lite tröttsamt är det ändå att ha valp! Och mycket hushållspapper går det åt. Men mitt ibland allt det där andra så upptäcker vi varandra. Mer om det i nästa inlägg. Nu sover hon vid mina fötter, så nu ska jag passa på att …

Sally

Vi har dessutom just kört igång en ny valpkurs online, läs mer om den nedan!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg