Jobba i anvisat område

Diesels och mitt förra träningspass gav nyttig information om vad vi behöver träna mer på. Temat för träningen var “jobba i anvisat område”. Först sköt vi ett par skott och la ut två dummies per hund så att hundarna såg det. Sedan gick vi på linje bort över ett stort fält. När vi kommit en bit, kanske 100 meter för jag ville öva på långa linjetag, kastades det en markering framåt, varpå jag vände helt om och skickade på linjetaget som tidigare låg bakom oss. När det kommit in skickade jag på markeringen. Första och andra gången gick linjetaget jättebra, men sedan tyckte Diesel inte att det var någon mening med att springa rakt dit längre. Uppenbarligen brukar jag inte skicka mer än två gånger till samma ställe 😉 jag gick lite närmre och fick ut henne som jag ville, blåste stopp och avslutade med att belöna stoppsignalen.

Sedan gick vi upp i skogen och tränade närsök/linjetag med en markering bredvid som störning samt springa rakt över ett hinder i form av två nedfallna träd. Det fixade hon väldigt bra fem av sex gånger, trots att störningen kom närmre och närmre.

Avslutningsvis hade Diesel sett en person gå runt i skogen en bit bort och jag skulle skicka henne på ett linjetag åt det hållet, men inte så långt ut. Hon stannade fint när jag blåste stopp, men på närsöksignalen drog hon långt ut i skogen. Jag kallade in och gjorde om, då gick det mycket bättre. På nästa linjetag tänkte jag rigga samma sak och bad om en markering bakom närsöket. Jag skickade henne, blåste stopp och närsök varpå hon lyssnade perfekt och fick in duvan. Här blev problemet istället att få henne utanför viltvittringsområdet och hämta dummien bakom… Efter att ha gått lite närmre och dirigerat om henne gick det också, och jag avslutade med ett linjetag genom vittringsområdet som gick galant.

Dagens lärdom att träna mer på blir alltså:
• flera långa linjetag till samma ställe
• linjetag genom gamla vittringsområden
• linjetag och närsök med störning bakom närsöksområdet

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg