Joining the dark side!

Efter det tuffa beslutet att hitta ett nytt hem åt Seeker visste jag ändå att jag ville ha en hund att träna. Jag visste också att jag inte ville ha en valp. Det passar nämligen inte riktigt familjesituationen just nu och jag kände inte att valpträning var det jag ville hålla på med eftersom det känns som att jag precis gjort det. Därför började jag leta efter en trevlig, arbetsglad och barnvan unghund. Det tog inte lång tid innan jag fick napp – och vilket bra napp sedan!

Det känns fortfarande väldigt ovant – men jag har nu gått över till den mörka sidan och har en fantastisk jaktlabbe bredvid mig. Säg hej till Keen – SeaCroft Nice N’ Keen!

En skojfrisk kille på 2,5 år med förstapris i nybörjarklass och erfarenhet från jakt men framförallt en älskad familjemedlem i ett hem med barn(barn). Absolut ingen problemhund utan han behövde ett nytt hem för att hans matte inte hann med att träna honom så mycket som hon och han ville. Så jag är jätteglad att jag fått möjlighet att fortsätta träna honom.

Hemma älskar han att mysa och lägger sig gärna hos Viola när hon är på golvet.


Under veckorna som han bott hos oss har vi hunnit med en hel del – lärt känna familjen, katterna och närmsta hundkompisarna, gått promenader både hemma och i stan/bland mycket folk, varit på noseworkläger (han lärde sig eukalyptusdoften väldigt snabbt och imponerade stort med sin fantastiska näsa) och tränat apportering i sockerbetor. Vi håller förstås fortfarande på att lära känna varandra men allt har flutit på väldigt smidigt.

En liten och smidig labbehane på 23 kg – inte riktigt lika liten som han ser ut bredvid Diesel på bilden ovan dock. ?

Det finns många fördelar med en vuxen/unghund jämfört med en valp men också utmaningar i att förstå varför hunden gör på ett visst sätt beroende på vad den är van vid från tidigare. En sådan sak är t ex att jag alltid låter mina hundar hoppa in i bilen från min vänstra sida, men varje gång jag öppnat bagaget har Keen hoppat runt bakom mig – för han är van att hoppa in i högra buren från höger sida. ?

Framöver kommer jag förstås blogga lite om vår träning och jag ser fram emot många roliga äventyr tillsammans med Keen!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg