Julkalender Lucka 1: Sprid det glada budet!

Julkalender hos Apportering till vardag och fest lucka 1Välkomna till julkalendern på Apportering till vardag och fest-bloggen!

NU har vi 24 spännande dagar framför oss då vi kommer att ge träningstips i form av både text och film, samt i samarbete med våra spännande sponsorer ge bort en hel massa julklappar! Vad sägs om leksaker, halsband, böcker, privatlektioner, visselpipsband, dummies OCH en plats på en KURS som vi anordnar?

Men hur går det till då?
Jo, varje dag kommer det öppnas en lucka med ett nytt blogginlägg. Bakom varje lucka har vi också lagt en julklapp som du kan önska dig.

Hur gör jag om jag vill önska mig julklappen?
För att önska dig julklappen ska du skriva i kommentarsfältet på Apportering till vardag och fests Facebooksida (obs, var noga med att det hamnar på rätt inlägg på Facebooksidan, det måste vara på rätt dags lucka) eller här i bloggens kommentarsfält och motivera varför just du vill ha eller behöver just den här julklappen. Men du måste önska dig julklappen SAMMA DAG som vi lägger ut den. Klockan 23:59 stängs nämligen möjligheterna att önska den dagens julklapp.

Hur bestäms vem som får vilken julklapp?
Juryn består av Elsa Blomster och Lena Gunnarsson samt ett antal mer eller mindre anonyma tomtar med en juryordförande som har utslagsröst. Så här ser han ut:

Ordföranden låter hälsa att det inte går att överklaga juryns beslut.
Ordföranden låter hälsa att det inte går att överklaga juryns beslut.

Hur får jag veta om tomten kommer till mig med julklappen som jag önskat?
Två dagar efter luckan har öppnats så publicerar vi, i slutet av blogginlägget den dagen, vem som får julklappen. Vi skickar även ett mejl till vinnaren. Så håll utkik! (Observera att det kan bli en del nyårsklappar – klapparna skickas från tomteland så fort det går men ju närmre vi kommer lucka 24 desto större risk för att klappen kommer efter julafton förstås). Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Får jag önska varje dag?
Jajamensan, önska på bara. Och eftersom det är jultider – då det är extra fint att ge till andra – så kan du ju passa på att önska en julklapp till någon annan också, bara ett litet tips. Fast bara EN önskning per person och dag, tack.

Det här är våra spännande tomtar:

doggie-zen  canis_skanehundsystrarna  motiverade_hundar settern matildas_snoddar  maryshund mad_flatter   Canis apporteringtillvardagochfest  Klickerförlaget 

NÅ, vad döljer sig då bakom den första luckan i kalendern? 
Jo, förstås, vi måste ju börja med en bok! 

Dagens julklapp är boken Apportering till vardag och fest
Dagens julklapp är boken Apportering till vardag och fest

Boken Apportering till vardag och fest är skriven av oss, Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Vi driver Klickerförlaget i Göteborg AB – ett företag som sprider kunskap om hundträning genom kurser, filmer och det skrivna ordet. På Klickerförlagets sida kan du se vilka kurser vi har på kursplanen just nu. Du kan även boka privatlektioner med oss. 

Vi ses i morgon – då kommer första träningstipset!
Glöggvarma hälsningar från Elsa & Lena

PS Sprid gärna det glada budet om kalendern genom att dela våra inlägg på Facebook om du har ett konto där! DS

PPS Kurskalendern är nu uppdaterad med spännande kurser under våren och sommaren. Läs mer på klickerforlaget.se/kurser DS

Lucka 1 – Boken “Apportering till vardag och fest”

Apportering till vardag och festFör att önska dig dagens julklapp – boken “Apportering till vardag och fest” – skriver du i kommentarsfältet på vår Facebooksida (på dagens blogginlägg) eller här på hemsidan och motiverar varför just DU behöver/vill ha själv/vill ge bort den här julklappen. (Önskningarna kommer automatiskt att publiceras från Facebook till hemsidan). Ser du inte din önskning på vår hemsida inom en timme, skicka ett mejl till oss på info@klickerforlaget.se. Men du måste önska dig julklappen IDAG -det vill säga den 1 december. Klockan 23:59 stängs nämligen möjligheten att önska sig dagens julklapp.

GRATTIS säger vi också till vinnarna i lucka 1!

Fantastiskt roligt med så många som vill ha boken! Det var snudd på omöjligt att välja och vi bestämde oss raskt för att inte bara ge bort EN bok utan tre. Följande tre personer får “Apportering till vardag och fest” i julklapp:

Helena med Yenna

Jag har efter mer än 20 års hundträning upptäckt klickerträningens glädje både för mig som förare och min hund. Positiv träning som jag ser fungerar så mycket bättre. Boken har så många goda tips att bjuda på. Jag har med min nya valp börjat klicka in avlämningar och tränar nu enligt boken. Jag har en kompis som jag försöker få med på tåget. Hon har fått läsa lite i min bok men den måste jag ju ha på mitt sängbord och läsa i varje kväll. Hon skulle behöva en egen :)

Maria Maja Johansson

Åh, det här vore en perfekt julklapp till vår setters uppfödare! Klickerträning är ju ännu inte jättestort bland de stående fågelhundarna så vi skulle behöva sprida ordet lite :)

Lotta Zetterlund

Åh det är ju den perfekta julklappen till min mans dotter, som precis påbörjat sin resa in i retrieverns härliga värld tillsammans med sin nya familjemedlem, goldenkillen Sacke. Hon skulle behöva denna bok för att få en bra start tillsammans med honom men eftersom hon studerar vet jag att kassan är skral. Själv ska jag ge henne ett gäng dummisar i julklapp. Glad första advent önskar Lotta & hundarna!

Vinnarna får mail av oss!

Och för alla er som önskade er boken men inte fick den: Håll ut till lucka 6  – då kommer ett erbjudande som kan intressera er! /Elsa & Lena

56 reaktioner på ”Julkalender Lucka 1: Sprid det glada budet!”

 1. Har hört mycket bra om er bok och då hemmet troligtvis snart utökas med ytterligare en retriever vore detta exemplar toppen att hitta under årets julgran!

 2. Therese Gidlund

  Har läst mycket bra om er bok och jag har en retriever och en münsterländer så denna bok skulle passa perfekt.:-)

 3. Jag har en flatcoated retriever dam som förtjänar att få träna, dels utifrån sin arbetsbakgrund, men även enligt mattes önskemål om principerna bakom klickerträning. <3

 4. Therese Knutsson

  Eran bok är helt toppen, och ett absolut måste att ha i sitt hundbibliotek, och jag skulle vilja ge bort den till världens bästa mamma som börjat träna apportering med sin tollare!! Hon skulle verkligen behöva lite uppmuntran just nu!! Glad adventskram! 🙂

 5. Linh Mårtensson

  Högst upp på min önskelista ligger redan era bok. Har en 4 mån jaktcocker som bara väntar på nya äventyr och därför är jag väldans nyfiken på boken.

 6. Anna-Karin Johansson

  Er bok är lättförståelig och väldigt enkel att följa. Degar gett mej otroligt bra tips och visat att det går att träna apportering på ett mjukt och härligt sätt. Jag har en tjej som vill så otroligt mycket med sin tollare men tyvärr inte vet hur hon ska börja. Jag vill ge henne denna bok så att hon får samma morot som jag fick.

 7. Jessica Alenius

  Apportering har alltid varit mitt svåraste moment att få till ordentligt, har en mental låsning kring de helt enkelt. Hade varit kul att få de ur ett annat perspektiv och se om de fungerar =)!

 8. Charlotte Bäckström Utbult

  Jag önskar att min matte fick denna bok i julstrumpan! Va mycket kul och nyttig kunskap det skulle ge henne som vi kan lära oss tillsammans. Jag hoppas oxå att få komma med henne på en kurs hos er i vår så vi kan bli riktigt duktiga på apportering.
  Voff från Easton, tollarvalp 4 mån.

 9. Då jag själv har eran bok och tycker att den är helt fantastisk skulle jag gärna ge bort den till min vän i jul för att inspirera henne till att komma igång med apporteringsträningen och därmed få en träningskompis 🙂

 10. Annie Andersson

  Jag har hört enormt mycket bra om er bok och efter att ha gått grundkursen och fortsättningskursen nu så är jag övertygad om att er bok är ett måste. Boken skulle vara till mycket bra hjälp i vår fortsatta träning.

 11. Helena med Yenna

  Hejsan jag har efter mer än 20 års hundträning upptäckt klickerträningens glädje både för mig som förare och min hund. Positiv träning som jag ser fungerar så mycket bättre. Boken har så många goda tips att bjuda på. Jag har med min nya valp börjat klicka in avlämningar och tränar nu enligt boken. Jag har en kompis som jag försöker få med på tåget. Hon har fått läsa lite i min bok men den måste jag ju ha på mitt sängbord och läsa i varje kväll. Hon skulle behöva en egen 🙂

 12. Jeg tror denne boken er et must for en toller eier som tok kvalifiseringsprøven i jakt nå i september! Vi vil jo gjerne trene inn jaktmomentene på best mulig måte

 13. själv har jag redan er fantastiska bok, men skulle så gärna vilja ge bort den i julklapp till min goda vän Maja som har en 5-månaders jaktgoldenkille hemma – och naturligtvis vill jag ju sprida budskapet om apporteringsträning med klickertänk och positiva metoder! Jag önskar att boken funnits när min hund var valp, nu vill jag ge min vän möjligheten att få en bra start med sin valp!

 14. Anna Holmström

  Har den själv och tycker den är super!!
  Vore jättekul att vinna en att ge bort i julklapp till bästa träningsvännen Maria <3

 15. Anne Lillträsk

  Nu när min jaktgolden är sjukskriven några veckor så kunde matte passa på o förkovra sina träningskunskaper

 16. Jag skulle hemskt gärna vilja ge den här boken i julklapp till mig själv. Den innehåller så fantastiska och roliga träningstips för apportering och lek som Bella och jag kan ha stor nytta av i vår träning. Sen är den ju så snygg!!! =)

 17. Lotta Zetterlund

  Åh det är ju den perfekta julklappen till min mans dotter, som precis påbörjat sin resa in i retrieverns härliga värld tillsammans med sin nya familjemedlem, goldenkillen Sacke. Hon skulle behöva denna bok för att få en bra start tillsammans med honom men eftersom hon studerar vet jag att kassan är skral. Själv ska jag ge henne ett gäng dummisar i julklapp. Glad första advent önskar Lotta & hundarna!

 18. Jessica Forsberg

  Jag har en valp på sex månader och skulle väldigt gärna se till så att han tycker om apportlekar och inte bara ”kom-och-ta-mig lekar” som han så ofta kör. Boken verkar super och jag skulle väldigt gärna läsa den och komma närmare min lilla valp.

 19. Pernilla Stenqvist

  Apportering har varit mitt mardrömsmoment ända sedan jag frustrerat försökte lära min springer spaniel lydnadsapportering i tron att det kom på köpet med en apporterande hund. Jag gav upp och han är idag snart 7 år och kan fortfarande inte apportera, men han älskar såklart att bära på allt! Nu har jag en valp och har börjat hitta glädjen i apporteringsträning men jag drömmer fortfarande om att lyckas med min gamla herre. Därför önskar jag mig en hel bok med inspiration! 🙂

 20. Jag letar efter roliga sysselsättningar som både jag och min jrt tycker om. Jag kan själv inget om apportering och på andras kommentarer verkar eran bok riktigt bra!

 21. Catarina Söderlind

  Åh den boken skulle jag gärna vilja ha! Min tollare behöver mycket träning och älskar att apportera. Den saknas i “hundboksbiblioteket” 🙂

 22. Jag har själv stor glädje av boken och skulle vilja ge ett ex till en vän som jag ibland tränar tillsammans med. Hon har lång erfarenhet och delar själv generöst med sig av olika övningar och tankar m.m vilket varit värdefullt för mig. Jag vill ge henne boken Apportering till vardag och fest som en julklapp för att visa min uppskattning, men också för att presentera klickerfilosofins fördelar och möjligheter.

 23. Anette Kristoffersson

  Snart flyttar förhoppningsvis en liten Jack Russel in i vår familj och våra döttrar spricker av otålighet över att få en liten kille som de får träna och leka med! En bok om apportering vore därför en perfekt julklapp till dem i väntan på hundbebisen!

 24. Skulle vara bra att få den i julklapp då jag är nybörjare med allt vad hundträning heter men tycker det är så fantastiskt roligt och spännande.

 25. Hej tant Lena och tant Elsa!

  Jag önskar mig er bok i julklapp så min matte får nya kloka idéer att träna mig på. Ni förstår, hon har blivit väldans lat och gör bara samma saker med mig hela tiden, men jag är ju bara 12 år – jag vill ju ha NYA saker att träna på! Jag gillar verkligen att hämta saker och tror matte skulle få en massa bra tips ur er bok.

  Glada svansviftningar
  /Fen

 26. Cecilia Linnteg

  Min busiga flat Enzo 1,5 år vill nog gärna att matte får läsa mer om kul apportering. Att behålla glädjen i träningen låter toppen! Snälla tomten, önskar mig boken att läsa i jul;)

 27. Står här med en liten söt Working Kelpie som jag inte vet hur jag ska lära apportering. Har tränat schäfrar/schäferblandningar med gott resultat, men denne lilla hund verkar fungera helt annorlunda. Hoppas nu på att jag kan vinna denna bok för att få lite tips och idéer på hur jag fortsätter min träning.

 28. Tänk vilken lycka att få ta del av denna boks tips om apportering. Att apportera skall vara rolig och förbli rolig är alla hundars önskan. Vill med denna bok sprida glädje runt apporteringen på vår appelplan.

 29. Apportering till vardag och fest

  Margaretha Nilsson says:
  Tänk vilken lycka att få ta del av denna boks tips om apportering. Att apportera skall vara rolig och förbli rolig är alla hundars önskan. Vill med denna bok sprida glädje runt apporteringen på vår appelplan.

 30. Åh, det här vore en perfekt julklapp till vår setters uppfödare! Klickerträning är ju ännu inte jättestort bland de stående fågelhundarna så vi skulle behöva sprida ordet lite 🙂

 31. Precis vad min kompis Camilla skulle behöva! För jag vill ha min själv…. 🙂
  Nu är det snart dags för henne att hämta sin nya valp och nu, när hon förstått att det går att jaktträna med klickerhjälp, så skulle det ge rätt motivation och inspiration!

 32. Sara Westerlund

  Min syster ska snart köpa sin första hund, vilket även blir första hunden i familjen, och den här boken skulle vara så perfekt för henne för att få henne och vovven på rätt spår 🙂

 33. Jag skulle vilja ge denna fantastiska bok – min “hundtränarbibel” – i julklapp till min snälla kompis som för att sprida era goda tränings idéer till så många människkor som helst lånat ut sitt exemplar otaliga gånger. Nu är boken på villovägar och hon skulle så hemskt gärna ha ett eget exemplar igen! Skulle köpa en fin kedja till boken så hon kan låsa fast een vid nattduksbordet 😉

 34. Jessica Holmström

  Är otroligt nöjd med er bok och skulle vilja ge bort ett ex till en vän som just nu har väldigt tufft ekonomiskt och inte har råd att köpa boken <3

 35. Apportering till vardag och fest

  Klockan har nu slagit 23:59 och önskningar tas inte längre emot av tomten (önskningar som kommer in efter detta inlägg tas inte med i urvalet av vinnare). Vi återkommer med vinnaren inom två dagar. Så länge får ni öppna nästa lucka!

 36. Pingback: Följa vänster ben - Apportering till vardag och fest

 37. Pingback: Gör som jag säger (dirigering) - Apportering till vardag och fest

 38. Pingback: Push back - dirigering vidare ut - Apportering till vardag och fest

 39. Pingback: 101 apporteringstips - Apportering till vardag och fest

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Julkalender hos Apportering till vardag och fest lucka 1
Varukorg