Julkalender Lucka 13: Så här använder du ett retrieverkoppel

Julkalender hos Apportering till vardag och fest lucka 13Julklappen du kan önska dig idag kommer återigen från hundföretaget Doggie-Zen som drivs av systrarna Hanna och Sara Pettersson. Förutom att hålla kurser baserade på klickerträning så har de en härlig shop med roliga och fantasifulla hundtillbehör där du bland annat kan designa din egen leksak eller ditt eget koppel. Idag kan du önska dig ett valfritt koppel: http://doggie-zen.shop.textalk.se/koppel/


Doggie-ZenSå här använder du ett retrieverkoppel

Ett retrieverkoppel är både smidigt och praktiskt att använda! Ibland träffar vi dock folk som har missförstått hur det ska användas och därför kommer här en liten lektion. Kopplet ska inte sträckas, användas för att dra i hunden eller skada hunden på något sätt. Retrieverkopplet är bara ett enkelt sätt att ha lite extra kontroll. Antingen går hunden fint vid din sida eller (om du måste rasta hunden i koppel) går den med slakt koppel så att du knappt känner att hunden är i andra änden av kopplet. Det vill säga innan vi börjar använda ett retrieverkoppel lär vi hunden gå ordentligt i koppel. Hur du kan lära hunden att gå i koppel har jag skrivit ett inlägg om i en tidigare julkalender, du hittar det här http://blomsterhundar.se/2010/12/16/lucka-16-ga-fint-i-kopplet/

Slaka och fina koppel
Slaka och fina koppel

Rätt använt är retrieverkopplet jättesmidigt – det tar nästan ingen plats i fickan, det är lätt att ta av och på och det är koppel och halsband i ett. Det är en “säkerhetslina” som vi har när vi behöver transportera hunden och vill känna att vi har lite kontroll (annars kan den ju lika gärna vara lös).

När du tar på retrieverkopplet ska du tänka att det ska forma ett P då hunden är på din vänstra sida, då släpper nämligen kopplet efter direkt när det blir slack i kopplet – om det råkar bli sträckt.

 

Vinnare lucka 11

Idag säger vi grattis till Erica Antonsson som vann klappen i lucka 11 – boken “Lugn och fokuserad hund” av Åsa Jakobsson (då vi också skänkte  tre kronor för varje önskning till Musikhjälpens insamling för att alla gravida tjejers rätt att överleva sin graviditet):

“Klokt initiativ, som hjälper gravida kvinnor till ett värdigt liv. Om flera skänker en slant hamnar fler kvinnor och barn på rätt sida av livets kant. Jag hoppas på bra läsning i jul, så att vår passivitetsträning blir kul!”

Vi mejlar dig Erica!

Lucka 13 – Koppel från Doggie-Zen

Doggie-ZenFör att önska dig dagens julklapp, kopplet från Doggie-Zen, skriver du i kommentarsfältet på vår Facebooksida (på dagens blogginlägg) eller här på hemsidan och motiverar varför just DU behöver/vill ha själv/vill ge bort den här julklappen. (Önskningarna kommer automatiskt att publiceras från Facebook till hemsidan). Ser du inte din önskning på vår hemsida inom en timme, skicka ett mejl till oss på info@klickerforlaget.se. Men du måste önska dig julklappen IDAG – det vill säga den 13 december. Klockan 23:59 stängs nämligen möjligheten att önska sig dagens julklapp.

Läs mer här om hur julklappsönskningarna går till.

Vinnare lucka 13

Grattis till Maija som vann klappen i lucka nummer 13, ett valfritt koppel från  hundföretaget Doggie-Zen.
Jag har en kompis med en hund som inte förstår att det är träning när kopplet åker på. Det här har gjort att min kompis startat flera rallytävlingar som inte har gått bra alls och inte vill starta lydnadsettan för linförighetens skull. Efter det här är hon inte så motiverad till att träna med koppel då det ”alltid” går så dålig. Ett roligt belöningskoppel som det med fuskpäls tror jag skulle motivera henne till att träna med koppel och komma vidare i träningen.

Vi mejlar dig Maija.

23 reaktioner på ”Julkalender Lucka 13: Så här använder du ett retrieverkoppel”

 1. ett koppel skonsamt för mig och hunden, skulle hjälpa mig mycket i stunden. träna på koppelpromenader måste vi här göra, så inte hunden kan så med mig köra.

 2. Apportering till vardag och fest

  Anna-Sara says:
  Önskar mig ett träningskoppel från Doggie-zen, skulle vara jättebra när vi tränar lydnad.

 3. Madeleine Andersson

  Jag önskar mig ett träningskoppel från Doogie-zen, skulle vara jättebra när vi tränar jag och min cockerkille på snart 6 månader.

 4. Apportering till vardag och fest

  Victoria Nord Skulle behöva ett till min nya hund som kommer nästa vecka. Har redan ett till hunden jag har hemma och det funkar super.

 5. Jag skulle gärna vilja ha det halvelastiska kopplet – tror det skulle hjälpa mig i koppelträningen m min yngsta. Har tre hundar – men det är bara den lilla som drar…

 6. Det er vel her jeg har kjøpt disse belønningstubene, de er helt geniale! Da kan jeg bruke det beste som fins (vom og hundemat) som belønning!

 7. Bingo önskar sig ett lila halvelastiskt koppel med fuskpäls i julklapp, perfekt att kunna belöna med lite kamplek precis när som helst! 🙂

 8. Ulrika Ika Engström

  Fina koppel kan man aldrig ha för många av :-)) men ett koppel med kampleksak på hade vi gärna testat!!!

 9. När hunden (och matten!) äntligen lärt sig hur man går ordentligt tillsammans så är det ju perfekt att önska ett nytt koppel!:)

 10. Camilla och Easy

  Idag fyller min bästa lilla vän 5 år 🙂 Det hade varit roligt att vinna ett sånt fint koppel till henne då!
  För övrigt tycker vi denna julkalendern är jättebra! Läser dagens lucka och sen brukar vi köra lite av de övningarna den dagen, oftast på våra promenader. Kul och bra fast vi inte är jakthundar 😉

 11. Ett bungykoppel skulle vara topp
  så kan matte lättare hantera valpens hopp.
  Går det dessutom att kampa med
  vet jag en som blir glad med besked 🙂

 12. Jag har en kompis med en hund som inte förstår att det är träning när kopplet åker på. Det här har gjort att min kompis startat flera rallytävlingar som inte har gått bra alls och inte vill starta lydnadsettan för linförighetens skull. Efter det här är hon inte så motiverad till att träna med koppel då det “alltid” går så dålig. Ett roligt belöningskoppel som det med fuskpäls tror jag skulle motivera henne till att träna med koppel och komma vidare i träningen 🙂

 13. åå skulle va i behov att en bungykoppel när ja är ute med mina busar , har en trasig axel som får sig en smäll nu å då med ryck i kopplen när någon go doft hamnar i näsan på de “små” :0)

 14. Apportering till vardag och fest

  Susann Gunnarsson says:
  åå skulle va i behov att en bungykoppel när ja är ute med mina busar , har en trasig axel som får sig en smäll nu å då med ryck i kopplen när någon go doft hamnar i näsan på de “små” :0)

 15. Michaela och Hiro

  Ett koppel från Doggie-Zen vill vi vinna, ha redan bestämt vilket som skulle passa vår busiga boxergrabb. Ett koppel vid bruksträning (specialerna) så kan man använda koppel med belöning och leka vägen tillbaka till bilen. Smart koppel!

 16. Ett koppel från Doggie-Zen,
  skulle jag nog ge till en vän.
  Ett VGWLeash får det då bli,
  så fäster man VGWBältet däri.

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Julkalender hos Apportering till vardag och fest lucka 13
Varukorg