Julkalender Lucka 21: Vattendirigering

Julkalender hos Apportering till vardag och fest lucka 21Julklappen du kan önska dig idag kommer återigen från hundföretaget Doggie-Zen som drivs av systrarna Hanna och Sara Pettersson. Förutom att hålla kurser baserade på klickerträning har de en härlig shop med roliga och fantasifulla hundtillbehör där du kan bland annat designa din egen leksak eller ditt eget koppel. Idag kan du önska dig valfria produkter till ett värde av 250 kronor.


Utmanande vattendirigering

Doggie-ZenSå här mitt i vintern känns vattenträningen avlägsen, men eftersom vattensäsongen är kort så gäller det att utnyttja den till max. Här kommer därför lite tips om olika upplägg på vattenträning.

Vattendirigering en är både rolig och utmanande träning. De flesta spanielar och retrievrar älskar vatten och kan gå igång alldeles för mycket bara de närmar sig vatten. Därför föredrar vi att träna mycket på lugna vattendirigeringar snarare än vattenmarkeringar som drar upp hundarna mer. I England i somras testade vi på ett par olika vattendirigeringar som utmanade både hundarna och förarna.

dirigering_diagonalt

Först fick hundarna en markering på land på andra sidan om ett vattendrag. Sedan kastades en dubbelmarkering på land på andra sidan vattnet, se skissen här intill. Först kastades dummy nummer 1 och sedan nummer 2. Efter det skulle hund ett (som stod till höger) hämta dummy vid 1:an. När den kom tillbaka skulle hund två skickas snett över för att hämta dummien vid nummer två. Detta kan sedan vidareutvecklas så att det till exempel är en markering vid 1:an och en dold vid 2:an. När markeringen kastats ska nummer 2 hämtas innan markeringen.

Hund ett skickades rakt fram
Hund ett skickades rakt över
Sedan skickades hund 2 diagonalt över till andra sidanDiesel simmar diagonalt till andra sidan
Sedan skickades hund två snett över

dirigering_stopp

När alla hade gjort det flyttade vi oss längre ner på stranden. Sedan skulle hunden först skickas längs stranden, förbi punkten där vi stod tidigare och bort till en dold dummy (nummer 1 på bilden till höger). På andra skicket skulle hunden skickas längs med vattenkanten, stoppas vid punkten där vi stod från början och sedan skickas till höger över vattnet till nummer 2.

Här blev området vid nummer 2 en väldigt stor störning eftersom hundarna inte sett något läggas ut vid nummer 1. Den här övningen kan byggas upp genom att du först visar hunden att det finns något både vid punkt 1 och punkt 2 och sedan sätter hunden vid “stoppunkten”. Ställ dig därefter på ett lagom avstånd från hunden och skicka hunden vidare ut/bakåt till punkt nummer 1. När det fungerar kan du testa att stoppa hunden vid stoppunkten och variera med att skicka hunden vidare ut och åt höger, över vattnet.

Nedan ser ni en film där jag gör en variant på det. Den är dock helt ljudlös för ljudet i mobilen strejkade visst då … Lägg märke till som Mio mitt i filmen tycker det börjar bli tråkigt och erbjuder konster istället. Hon tyckte nog att hon skulle ha fått träna vattendirigering istället för Diesel. 😉

 

 

Vinnare lucka 19

Idag säger vi grattis till vinnaren av lucka nummer 19, en prenumeration av tidningen Canis, Annika Borde:
Dagens lucka är ju den bästa av alla! Den bästa hundtidningen jag har haft i mina händer, har jag alltså missat att den finns igen??? Man får så mycket inspiration genom att läsa den, hade till och med med den till jobbet och läste på fikapausen. Så ledsen man blev när den försvann.

Vi mejlar dig Annika!

Lucka 21 – Valfria produkter för 250 kronor från Doggie-Zen

Doggie-ZenFör att önska dig dagens julklapp från Doggie-Zenvalfria produkter till ett värde av 250 kronor, skriver du i kommentarsfältet på vår Facebooksida eller här på hemsidan och motiverar varför just DU behöver/vill ha själv/vill ge bort den här julklappen. (Önskningarna kommer automatiskt att publiceras från Facebook till hemsidan). Ser du inte din önskning på vår hemsida inom en timme, skicka ett mejl till oss på info@klickerforlaget.se. Men du måste önska dig julklappen IDAG – det vill säga den 21 december. Klockan 23:59 stängs nämligen möjligheten att önska sig dagens julklapp.

Läs mer här om hur julklappsönskningarna går till.

 

Vinnare lucka 21 

Grattis till Nina Steinbach och Ebba som vann lucka nummer 21, valfria leksaker för ett värde motsvarande 250 kronor hos Doggie Zen:

Jag heter Ebba o jag är en liten goldentjej på 3 år. Igår efter träningen råkade min storasyrra få tag på MIN kaninboll (japp – den var bara min eftersom syrran inte kan vara försiktig m ngt som innehåller en tennisboll – men det kan jag) – o hon bet genast sönder den! Om jag vinner så vill jag gärna ha en ny leksak m ngt spännande skinn på – såg att det fanns grävling o det tycker lilla jag låter jättespännande! Ebba

Vi mejlar dig Nina!

26 reaktioner på ”Julkalender Lucka 21: Vattendirigering”

 1. Annika Ingemarsdotter Skoogenäs

  Hej hopp vad roligt med vattenappottering! Perfekt till mina tre labbepojkar! Dessutom hittade vi en ny liten fin skogssjö på promenaden häromdan!

 2. En julklapp från Doggie-zen vore toppen och den som får välja är min fyrbenta vän.
  Hon tar en kaninpälsleksak, för det är det enda hon tycker är roligt igen och igen och igen…

 3. Min yngsta hund kampleker efter mycket träning idag fint (hurra!), men tar fortfarande mest bara godisbelöning när vi är iväg. Bästa julklappen för oss båda hade därför varit en spännande ny leksak att fylla med favoritgodiset, för att förenkla steget i att ta med kampleken till nya platser! En bra lek är något vi behöver och vill ha för att hålla farten nu när vi satsar på ett agilityår 2014! 🙂

 4. Apportering till vardag och fest

  Ida says:
  Min yngsta hund kampleker efter mycket träning idag fint (hurra!), men tar fortfarande mest bara godisbelöning när vi är iväg. Bästa julklappen för oss båda hade därför varit en spännande ny leksak att fylla med favoritgodiset, för att förenkla steget i att ta med kampleken till nya platser! En bra lek är något vi behöver och vill ha för att hålla farten nu när vi satsar på ett agilityår 2014! 🙂

 5. Apportering till vardag och fest

  Erika Nilsson says:
  Doggie-Zen var en ny bekantskap för mig. Vilka roliga leksaker! Den bedårande labradåran håller entusiastiskt tummarna att vi har tur och vinner!

 6. Madeleine Andersson

  En julklapp från Doggie_Zen skulle vara en bra klapp under granen. Två kampisar vi skulle inhandla till cockeren. (cockrarna).

 7. En jaktleke med langt tau hadde vært perfekt for lilleflink som syns det er litt skummelt å engasjere seg i lek med figurantene når vi runderer, men et biteskinn med langt håndtak kunne hun nok ikke motstå. Det hadde vært den perfekte gaven til jul.

 8. Skulle verkligen behöva någon leksak med päls, när våra kamplekar går som på räls, detta för att det ska bli mer roligt och att han blir nyfiken är väl ganska troligt! 🙂

 9. Jag heter Ebba o jag är en liten goldentjej på 3 år. Igår efter träningen råkade min storasyrra få tag på MIN kaninboll (japp – den var bara min eftersom syrran inte kan vara försiktig m ngt som innehåller en tennisboll – men det kan jag) – o hon bet genast sönder den!

 10. En elastisk pipkampis till min pojkväns valp. Han råkade bita mig i fingret för han kände inte skillnad på mig och leksaken! 😉 Med en elastisk pipkampis så är det gott mått till mina fingrar…

 11. Jag älskar leksaker i äkta skinn
  En ny leksak från Doggie-Zen
  Skulle passa perfekt efter jul-buffén
  När matte börjar planera 2014 års nya mål
  Som vi ska träna efter en nyårs-skål
  Ja, om jag vann skulle jag bli så himla glad
  Det vore nästan lika bra som ett gyttjebad!

  /Goldentjejen Ester

 12. Julklappen till världens härligaste träningskompisar på vår underbara klubb vore perfekt med leksaker från Doggie-Zen.
  Till de bästa vännerna vill man äl ge de bästa pressenterna!

 13. Jag önskar mig igen,
  en present från Doggie-Zen
  Bungy e den senaste trenden,
  den e elastisk i ena änden.

  En kampis som belöning,
  när vi jobbar med störning.
  Visst vore det toppen,
  när man tränar de där stoppen.

 14. Apportering till vardag och fest

  Sara says:
  Pälsleksaker är något nytt för oss, men något jag tror båda hundarna skulle älska!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Julkalender hos Apportering till vardag och fest lucka 21
Varukorg