+46 70-300 80 99 (vardagar kl 9-18, nås lättast via mail) info@apporteringtillvardagochfest.se
Hem » Dirigering » Julkalender Lucka 23: Walk up

Julkalender hos Apportering till vardag och fest lucka 23I dagens lucka hittar vi en sista julhälsning från  Hundsystrarna där du kan önska valfria produkter till ett värde av 300 kronor. Hundsystrarna drivs av Lena och Anders Andreasson som nyligen tagit över företaget. Det är en av våra favoritbutiker på nätet när det gäller jaktprylar. Vi älskar deras dummies! Men de säljer även koppel, visselpipor, gamebags – ja, helt enkelt det mesta du behöver för jaktträningen. Nu ska butiken bredda sitt sortiment och kommer erbjuda produkter för en mängd olika sorters hundträning som till exempel viltspår, bruks och lydnad. Lena är även SSRK-instruktör och håller kurser för främst spaniel på www.angenskursgard.se.  


Hundsystrarna

“Gå på linje”

Något vi gjorde en hel del när vi var i England i somras var att “gå på linje”, eller walk up som det också kallas. Det är helt enkelt ett sätt att jaga: Hundar och förare går på en lång linje en liten bit bakom skyttarna och hjälper till att driva upp viltet så att det kan skjutas. I somras sköt vi inget vilt utan hade istället personer med apportkastare och dummies längst ut på ändarna av linjen.

En fin linje (vi var nog 20 ekipage på linjen, så den var ganska lång)

En fin linje (vi var nog 20 ekipage på linjen, så den var ganska lång)

 

Här har linjen börjat krokna lite, men är ändå hyfsat rak. Är den helt rak skulle personen till höger om mig enbart ha sett mig och inte de andra personerna i linjen.

Här har linjen börjat krokna lite, men är ändå hyfsat rak. Är den helt rak skulle personen till höger om mig enbart ha sett mig och inte de andra personerna i linjen.

 

De som ännu inte var helt säkra på att bära dummies fick hämta andra föremål, t ex små mjuka leksaksdjur.

De som ännu inte var helt säkra på att bära dummies fick hämta andra föremål, till exempel små mjuka leksaksdjur.

Vi övade på att skicka hundarna längs med linjen för att hämta markeringar/dirigeringar i den andra änden av linjen. Tanken är att hunden ska lära sig att ta stöd av linjen och springa längs med den och sedan fortsätta i linjens riktning tills den får vittring på det den ska hämta. På en jakt hamnar markeringarna både framför, bakom och bredvid linjen och det svåraste då är oftast att hämta dem som hamnat bredvid linjen. Därför övade vi på det och inte på markeringar precis framför linjen.

De yngre hundarna fick vara i mitten så att de bara behövde springa halva linjens längd, medan de mer rutinerade hundarna fick stå i ytterkanterna på linjen så att hundarna fick springa längs med hela linjen. När det inte var ens tur att hämta något blev det väldigt mycket bra träning på fotgående, både framåt och att vända runt/följa föraren för att ha en chans att markera var dummyn föll. Här gäller det att inte gå för långt bakom eller framför linjen, så man råkar skymma för den som ska skicka sin hund (eller om det hade varit på riktigt, vara i vägen för skyttarna).

När det är ens tur att skicka hunden tar man ett steg fram ur linjen och skickar. Även när hunden är på väg tillbaka är det viktigt att stå lite framför linjen så att hunden vet var den ska ta vägen. När det är ens tur att skicka hunden tar man ett steg fram ur linjen och skickar. Även när hunden är på väg tillbaka är det viktigt att stå lite framför linjen så att hunden vet var den ska ta vägen.
När det är ens tur att skicka hunden tar man ett steg fram ur linjen och skickar. Även när hunden är på väg tillbaka är det viktigt att stå lite framför linjen så att hunden ser vart den ska ta vägen.

Här ser ni en liten film på hur träningen gick till
 

Vinnare lucka 21 

Idag säger vi grattis till Nina Steinbach och Ebba som vann lucka nummer 21, valfria leksaker för ett värde motsvarande 250 kronor hos Doggie Zen:

Jag heter Ebba o jag är en liten goldentjej på 3 år. Igår efter träningen råkade min storasyrra få tag på MIN kaninboll (japp – den var bara min eftersom syrran inte kan vara försiktig m ngt som innehåller en tennisboll – men det kan jag) – o hon bet genast sönder den! Om jag vinner så vill jag gärna ha en ny leksak m ngt spännande skinn på – såg att det fanns grävling o det tycker lilla jag låter jättespännande! Ebba

Vi mejlar dig Nina!

 

Lucka 23 – Valfria produkter från Hundsystrarna till ett värde av 300 kronor

HundsystrarnaFör att önska dig julklappen skriver du i kommentarsfältet på vår Facebooksida (på dagens blogginlägg) eller här på hemsidan och motiverar varför just DU behöver/vill ha själv/vill ge bort den här julklappen samt vilka produkter du skulle välja från Hundsystrarnas hemsida. (Önskningarna kommer automatiskt att publiceras från Facebook till hemsidan). Ser du inte din önskning på vår hemsida inom en timme, skicka ett mejl till oss på info@klickerforlaget.se. Men du måste önska dig julklappen IDAG -det vill säga den 23 december. Klockan 23:59 stängs nämligen möjligheten att önska sig dagens julklapp. 

Läs mer här om hur julklappsönskningarna går till.

 

Vinnare lucka 23

Vi gratulerar Anna Widerberg som vann lucka nummer 23, valfria varor hos Hundsystrarna för ett värde av 300 kronor:

Nya fina dummies, önskar sig en guldig retriever Så hon kan få utlopp för sin arbetsiver Tänk så kul för en hund som älskar att apportera Att inte bara ha en ensam sliten dummy, utan nya, flera! Och en visselpipa vore inte fel för matte Anna Så vi kan träna på det svåraste av allt – att stanna! Dan före dopparedan hoppas vi på lite tur Kanske har årets julklapp päls från ett långörat djur?

Grattis Anna, vi mejlar dig.

%d bloggare gillar detta: