Keep an open mind!

Tänk dig 640 personer som älskar hundträning på ett och samma ställe i tre dygn. Krydda med en bunt nyfikna, engagerade, kompetenta föreläsare som pratar beteendeforskning och praktisk (hund)träning. Lägg på ändlösa samtal om hundar och hundtärning i alla pauser – ja i alla vakna stunder faktiskt – med människor som är lika intresserade som du själv.

Låter det kul? Det är det. 🙂

Vi är på ClicerExpo i Stamford, några mil utanför New York, den här weekenden. För att fira att Klickerförlaget gått så bra och få inspiration och motivation till både egen träning och våra kurser.

Det är som vanligt överväldigande. Bara efter en dag har vi diskuterat, funderat och idéskapat kring tex: hur vi ska använda leken på bästa sätt, hur briljant shejpingträning kan vara för att lära min hund något, att vi förmodligen använder massor förgiftade kommandon (oh no!) och ju bättre grunder din hund har desto mindre behöver du tänka på något annat osv. Allt är inte nytt, förstås, men ger ofta bra påminnelser, nya vinklar, tankar som föder nya tankar och ibland bekräftelser på något vi redan gör bra.

Fenomenale Ken Ramirez sa som vanligt en massa kloka saker i sitt öppningstal:

  • “Try to be open minded!” Om vi som är klickertränare ser ner på, idiotförkalrar eller utesluter personer som inte är ”rena” klikcertränare eller korrigeringsbaserade tränare riskerar vi att blir en liten klubb för inbördesbeundran där all vår kunskap om kraften av belöningsbaserad träning stannar i denna, säkert mysiga och trygga, lilla klubb.
  • Lär av andra även om de inte tränar som du.
  • Regler ändras hela tiden. Inget är svart eller vitt.

Vet du inte vem Ken Ramirez är? Ok, jag kan inte göra honom rättvisa hur jag än beskriver honom men tänk dig en PASSIONERAD, SUPERNÖRDIG FORSKARTYP (som dessutom är väldigt ödmjuk) vars senaste träningsprojekt bland annat var att få galet många fjärilar att lyfta på en och samma signal och flyga över en idrottsarena (japp, det gick bra), träna folk i ett område där attacker från isbjörnar är vanliga att träna björnarna så de inte attackerar (japp, det gick bra) etc etc. Han är dessutom en otroligt inspirerande föreläsare – rolig, kunnig, pedagogisk.

Vill du lyssna på honom och en massa andra kloknäsor men kan inte åka till USA? Då har du chansen i Danmark i höst. Ta den. Redan 2018 kommer expo vara någon annanstans i Europa – och du vet aldrig hur långt bort det blir. 🙂

http://www.clickertraining.com/clickerexpo/2017/denmark/landing

https://www.facebook.com/clickerexpodenmark/?fref=ts

PS: Du behöver inte kunna något om klickerträning för att få mycket ut av den här konferensen. Det finns olika nivåer på föreläsningar och lab och du kommer lära dig massor oavsett. Just keep an open mind! DS

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg