Leta i buskar och snår

Oavsett vilken typ av fågelhund du har så är det smart att din hund gillar att leta i buskar och snår. Spanieln ska trycka sig igenom snår både med och utan taggar – där sitter ofta viltet som ska stötas – men även en retriever behöver älska att forcera terrängen. En dummy eller en skjuten fågel kan ju som bekant landa var som helst.

Jag gör det till en rolig lek att mina hundar ska gilla att ta sig under kvistar och trycka sig igenom snår och leta under buskar och låga träd. Jag vill att de ska förstå att det lönar sig. Därför låter jag dem både leta godis och bollar där de aktivt får trycka sig genom terrängen.

Men min valp Flippa har jag redan från början låtit henne leta just under buskar och träd och gömt bollar och strösslat godis i snåren. Steg för steg har hon fått svårare och svårare utmaningar. Här letar hon i kvisthögar:

https://

Leta upp närmaste snår eller kvisthög nästa gång du är ute och tränar (eller promenerar) och strössla några godbitar eller göm en boll. Kul och smart aktivering som gör din hund lite bättre på att forcera terräng. 🙂

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg