Nu är det hög tid att söka till vår instruktörsutbildning!

Vi började med vår instruktörsutbildning av egoistiska skäl; vi ville ha fler kollegor som jobbade med belöningsbaserad apporteringsträning med sina fågelhundar (retrievers, spaniels och stående fågelhundar). Och vi hade ju boken; Apportering till vardag och fest, som våra grundkurser utgår ifrån och som liksom är både ett koncept, har ett tydligt tänk kring inlärning och är en uppslagsbok med massor övningar. Den ville vi att fler skulle använda, helt eller delvis, när de undervisar.

Vi trodde nog inte det skulle bli så kul! Vi har fått vänner och kolleger för livet, vi har ett nätverk med instruktörer som vi kan tipsa om och vi utvecklas också massor i mötet med varje kull instruktörer som vi möter och utbildar. Det är verkligen ett ge och ta. Alla har givetvis inte fortsatt på inslaget spår men vi tror och hoppas att oavsett så har vi skickat med något till dem som bidragit till deras hundträning och deras undervisning.

Så, är du instruktör och vill vidareutbilda dig inom jaktapportering ELLER vill du bli instruktör och har redan pedagogisk erfarenhet och kompetens (tex lärare eller ledare av något slag) – sök!

För nu är det dags igen, för en ny omgång. Vi brukar köra vartannat år och i januari sätter vi igång. Kursen är inte helt full , och du kan göra en icke-bindande ansökan här. Möjligheten till anmälan stänger den 15/11, så tveka inte.

Här kan du höra vad Anette Jelvemark Nordqvist på Wanmåda hundkommunikation i Svedala säger om utbildningen (hon gick den förra året):

https://

Och så här säger Lena Karlsson, Hundurado, Stockholm, som gick den för några år sedan:

https://

Så här skriver Julia Torstensson (Göteborgsområdet) hitta henne på instagram som hundtränarjulia :

Jag sökte den här utbildningen för att som instruktör kunna sprida mina värderingar och träningsfilosofi inom jaktapportering. Men shh, berätta inte för mina elever att jag främst ser dom som framtida jakt och träningskompisar ...

Under utbildningen har jag utvecklats som instruktör genom att snabbt kunna anpassa övningar och val av basövningar efter det specifika ekipaget framför mig. Jag kan nu skräddarsy träningen så att den blir framgångsrik för varje individuell hund i den aktuella situationen. Det bästa med utbildningen var dess strukturerade och välplanerade innehåll. Det fanns en tydlig röd tråd genom hela utbildningen med fokus på att utbilda bättre instruktörer som kan möta varje ekipage just precis där de behöver och befinner sig idag.  

Jag rekommenderar den här kursen till andra eftersom den ger en bred kunskapsbas och tillhandahåller många övningar att arbeta med. Dessutom är det fantastiskt att kunna bidra till att sprida belöningsbaserad jaktapportering till fler. 

Vill du veta mer om VÅR kompetens så kan du läsa om oss här:

Lena Gunnarsson

Elsa Blomster

Om du har frågor är du välkommen att mejla oss på info@klickerforlaget.se eller ringa dagtid kontorstid på 070-300 80 99. Vi hoppas få möta dig nästa år!

Elsa & Lena

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg