Nu kör vi en ny vidareutbildning för instruktörer!

Något av det roligaste vi vet är att utbilda utbildarna! För några år sedan startade vi en vidareutbildning för instruktörer, såklart med fokus på jaktapportering och jaktträning. Den utgår från Apportering till vardag och fest, och tanken är att när kursen är slut ska instruktörerna kunna hålla vår grundkurs som bygger på boken. Ett helt gäng har gått den och vi vet att vissa håller nästan grundkursen rakt av, andra lite modifierad, ytterligare andra har vissa övningar med sig i sin kurser osv. Vissa är jaktinriktade, andra mer för prov och vissa har vardagsträningskurser med fokus på apportering.

Förra gången vi körde utbildningen lät vi även folk utan instruktörserfarenhet komma med. Dock behöver man då ha någon erfarenhet av att leda, exempelvis har vi haft lärare och folk med chefserfarenhet med, som sedan också börjat hålla hundkurser. Det visade sig vara en väldigt bra kombo, att blanda denna typ av kompetens och erfarenheter med de som redan arbetat en tid som instruktörer. Båda grupperna vi har haft har varit fulla av klokskap, mognad och generositet och vi har haft väldigt roligt ihop.

Vi hoppas och tror att vår tredje omgång av utbildningen också ska vara givande, rolig och ge nya verktyg, insikter och idéer till de som deltar. Villl du vara en av dem? Det finns platser kvar på den utbildning som startar i april 2022! Är du intresserad kan du göra en icke-bindande intresseanmälan här:

Nedan ser du vad några tidigare kursdeltagare sagt om utbildningen.

Bra bredd på kursinnehållet som fick med det jag tycker man behöver för att hålla en grundkurs i apportering. Bra att fokuset var på våra instruktörsroller och pedagogiken, det är ju det som är svårast, att kunna bemöta olika människor.

Innehållet var otroligt genomarbetat. Det märks att ni har vänt på alla övningar en mängd gånger och hittat bästa vägen i kedjningen.

[Elsa och Lena] är mycket professionella som utbildare och balanserar skickligt mellan att hålla struktur och innehåll och samtidigt ge utrymme så att vi deltagare tar vårt eget ansvar.

I blogginlägget nedan kan du läsa lite om hur kursen är upplagd – Lena har bloggat om instruktörsutbildningen som hon hållit i Danmark.

Lära tillsammans

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg