På pallen på WT

På långfredagen åkte jag och Lena på WT igen. Den här gången var det inte så långt – bara till Susegården mellan Falkenberg och Halmstad där SSRK Västra Hallandssektionen arrangerade ett working test.

Vi hade väldig tur så att hunden efter mig var struken så Lena kunde hoppa in på dess plats istället för att starta nästan sist. I strålande sol gick vi så en slinga mellan de fem stationerna – och var klara på mindre än en timme. Allt flöt på jättebra – ett riktigt toppenarrangemang.

Vi startade i nybörjarklass båda två och då är det bara en enkel markering på varje station. Det kan låta enkelt, men det behöver det verkligen inte vara.

Första stationen var började med ett kort fotgående genom några snår/buskar. Man stod uppe på en liten kulle och så landade en enkelmarkering på nästa kulle.

Keen utförde fotgåendet helt ok och markeringen väldigt bra och belönades med 19 poäng. Tassla utförde också markeringen väldigt bra, fick 19 poäng och stående ovationer för dagens bästa avlämning!

Andra stationen var lite klurig. Det var en markering i motljus ut på en äng utan referenspunkter, vilket gjorde att flera hundar hade svårt att markera. Just där den landade var det en liten svacka, så många hundar sprang för långt.

Keen markerade bra, sökte lite, lite större än jag skulle önska men löste det bra. Däremot tappade vi två poäng på en slarvig avlämning… Med de två extrapoängen hade vi hamnat på en bättre pallplats 😉 16 poäng blev resultatet.

Tassla missade markeringen på grund av motljuset, men Lena dirigerade henne och fick till slut in den. Tassla lyssnade fint på alla dirigeringstecknena, men det blev lite omständligt så det blev bara 8 poäng kvar.

Tredje stationen inleddes med ett fotgående och sedan en markering in i ett snår på andra sidan en äng.

Keen blev lite yvig i fotgåendet någon meter innan vi skulle ställa upp, så där tappade vi någon poäng, men markeringen löste han jättebra och totalt fick vi 18 poäng.

Tassla och Lena fick också lite avdrag för fotgåendet, men löste markeringen fint och belönades med 18 poäng. Det var den enda stationen vi lyckades filma på hela dagen så resultatet kan du se i filmen nedan:

https://

Fjärde stationen var en markering i skogen.

Keen löste markeringen bra, men den hamnade lite ner i en svacka så han fick leta lite längre än vad jag trodde när jag såg den landa. 18 poäng.

Tassla markerade också bra och gjorde ett jättefint arbete med vinden vilket domaren jublade lite extra åt. 🙂 19 poäng,

Femte stationen var också en markering i skogen på ganska kort avstånd.

Keen löste den snabbt och smidigt, 19 poäng, och Tassla avslutade starkt med 20 poäng – hon kunde faktiskt inte gjort det bättre så Lena tyckte det var en rättvis poäng. 😉 Jag är lite osäker på vad Keens poängavdrag berodde på. Kanske på att avlämningen var lite snabb – jag tog bara emot honom med handtargeten utan att han satt snyggt framför och lämnade av.

Totalt slutade jag och Keen på 90 poäng och en femte plats. Lena och Tassla fick 84 poäng och en 12:e placering av 60 startande.

Vi tycker båda att det är väldigt kul att tävla för att stämma av vad som fungerar och vad vi behöver jobba mer på. Den här gången orkade Keen hålla ihop hela vägen och markerade så bra att jag inte behövde styra honom. Till nästa WT hoppas vi på att kunna starta i öppenklass istället och därför kommer vi jobba vidare på dirigeringarna, fotgående och stoppsignal även när han börjar bli trött.

Lena får inte starta öppenklass på retriever–WT men kanske startar ett nybörjarprov till bara för att det är så kul. 🙂 Det är verkligen en trevlig och social provform – motsvarande finns inte för spaniel som ju gör sitt viktigaste arbete innan skott egentligen. Men de brukar vara grymma markörer och apportörer de med. 🙂

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg