Plats kvar på apporteringskurs med Eva Thorén Söderström

Det finns en plats kvar på lördagens apporteringskurs, nybörjarklassnivå, med Eva Thorén Söderström.

Anmäla dig på Canis hemsida

 

Den här kursen kommer att handla om jaktträningens grundfärdigheter och stort fokus kommer att ligga på att “hålla-i-sig” och vänja sig vid det som kan distrahera en apportglad retriever. Vi kommer också titta på avlämningar, fotgående och närsök för att till slut kunna sätta ihop hela moment som markeringar, sök och dirigeringar. Träningsmetoden är positiv vilket innebär, i stora drag, att man använder sig av belöning eller utebliven belöning i träningen.

För vem: Hundar äldre än ca 9 mån. Din hund bör spontant apportera dummisar, kunna sitta lös och komma på inkallning när ni är på hemmaplan. Även spaniel är välkomna eftersom grunderna i apportering är desamma för spaniel och retriever.

Eva Thorén Söderström arbetar framgångsrikt med klickertänket i jaktträningen. Hon håller även kurser hemma i Edsäng, Roslagen. Hennes jaktlabrador Printer fick sitt jaktchampionat i oktober 2009 och blev Nordisk jaktchampion 2011. Han är tränad med mycket godis och utan ett nej i träningen. Klickertänket har fungerat så här långt men självklart har han också bra genetiska förutsättningar.

Eva själv säger att “inlärning, träning och att använda klickerträning i jakten är mycket intressant, inte minst efter den positiva förstärkning jag fått som tränare i och med Printers meriter. Det är en härlig känsla att uppleva en hund som alltid är glad och trygg i träningssituationer. Får jag inte det beteende som jag tänkt mig är det jag som måste ändra mitt beteende.”

Datum: Lördagen 20 oktober mellan 9 och 16 med uppehåll för lunch.
Kursen kommer att vara i Landvetter. Medtag fika och lunch. Möjlighet att värma lunch finns.

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg