Rowan växer så det knakar

Rowan anpassade sig snabbt till oss och flöt smidigt in i familjen. Han är väldigt enkel, mysig och har ett fint fokus när vi tränar. De första veckorna fick han mest vänja sig vid sitt nya ställe (som ju kan vara en aning kaotiskt med två barn, en hund till, katt, höns, kaniner, husbygge och så vidare) 😉 Nedan ser du en liten film från Rowans första veckor.

https://

Mycket av inlärningen har jag bara fångat i vardagen – bra saker som jag sett här och där eller som jag anpassat miljön för så han får öva på att göra rätt. Kontakt/titta på mig/komma till mig, titta på katten/låta henne vara, inkallning, gå vid min sida, avgränsning, kloklippning, koppelgående och så vidare. Lite då och då har jag lagt in kortare träningspass på några minuter, tränat lite på promenaderna och så har vi gått en valpkurs hos Lena.

Viola är också väldigt förtjust i honom och har också fått träna på lite småsaker så som handtarget, inkallning och belöna honom för spontan kontakt.

https://

Avlämningarna är förstås något jag jobbat med från början, i filmen nedan kan du se hur det såg ut när han började förstå att jag ville ha föremålet i handen.

https://

Den där tassen vill väldigt gärna vara med, så den har jag jobbat mycket på att han ska hålla på marken och nu verkar det ha lossnat! På avslutningen på valpkursen för ett par veckor sedan såg det ut så här istället

https://

Han är en härlig och okomplicerad typ, med ett fint fokus i träningen. Det vi fått jobba lite extra med är kloklippningen – det tyckte han inte var någon höjdare men med hjälp av Viola som gett honom god belöning för varje klo (så jag sluppit släppa tassen mellan varje klipp) så fungerar det nu bra så att jag kan klippa själv utan problem. Han har inte heller varit så förtjust i bilen. Jag tror han var åksjuk i början för då spydde han någon gång. Sedan dess har han inte spytt, men han ville absolut inte hoppa in i bilen eller ens gå mot bilen. I filmen nedan ser du hur det såg ut innan jag började träna, och hur det såg ut efter bara några dagar när han fått alla sina måltider i bilen. Han är fortfarande lite skeptisk till bilen om någon annan än jag försöker få in honom eller om han inte får belöning för att hoppa in, men det är mycket bättre och snart tror jag att han också kommer älska bilen – den leder ju till alla roliga saker vi åker iväg och gör.

https://

Nu jobbar vi vidare med fotgåendet, linjetagen (lägger på lite störning och testar dolda) och stoppsignalen. Men mest hänger vi bara tillsammans i vardagen, gosar och bara är <3

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg