Seekers andra B-prov – vad kostar självkontroll?

Snygga var vi iaf! 😉

Seekers andra B-provsstart har jag haft svårt att smälta. Så här skrev jag på Facebook efteråt: “Bryt ihop och kom igen är slutsatsen efter dagens prov. Varför måste saker alltid hända på prov för första gången? Hoppas det var både första och sista gången han tog för hårt i viltet… Glädjeämnena är fotgåendet som vi kampanjat sedan sist och som kändes riktigt bra – och dessutom gav kommentaren “fin följsamhet” ??? plus att vi har bra avlämningar, bra markeringsförmåga, bra sökarbete, fick beröm av publiken, domaren och skytten för fint samarbete och så är vi ju förstås snygga ?
Kul provupplägg och jättebra arrangerat, stort tack till alla funktionärer!”

Mycket var bra och fotgåendet som jag jobbat extra intensivt med var jag väldigt nöjd med, men det överskuggades av information som blev väldigt överraskande för mig. Efter några veckors analyserande och funderande kom jag fram till vad det berodde på: Om Seeker måste hålla ihop sig mycket och så länge som ett helt prov pågår  – då går det just nu ut över vilthanteringen. När jag kommit fram till det började det kännas överkomligt igen – vilket för mig innebär träningsbart, kontrollerbart och något jag kan göra något åt. 🙂 Jag återkommer till hur jag jobbat med både det och fotgåendet i separata blogginlägg. Så länge kan jag rekommendera Jenny Nybergs inlägg om vad självkontroll kostar.

Det här provet hade också ett upplägg med långt fotgående och många förflyttningar – vilket passade oss bra eftersom det ju var det vi tränat massor sedan sist. Först vattenmarkering, sedan fotgående, landmarkering åt andra hållet, fotgående, vända åt andra hållet, vattenmarkering, fotgående, vända åt andra hållet och så en avslutande landmarkering. Sedan ett längre fotgående bort till söket.

Fotgåendet är jag sååå nöjd med! Med tanke på hur det såg ut sist och hur mycket vi jobbat på det så höll han ihop sig fantastiskt bra. Han var uppmärksam, stadig och markerade fint. Alla avlämningar i hand och effektivt arbete – fotgåendet är helt klart på väg åt rätt håll! Söket funkade också bra när det gäller att ta för sig och täcka marken, han fick in fyra vilt av sex innan vi fick bryta. Jag bad ändå om att få göra passiviteten för att få möjlighet att öva lite extra på det.

I filmen nedan ser du hur det såg ut.

https://

Kritik från Seekers andra B-prov
Kritik från Seekers andra B-prov

1 reaktion på ”Seekers andra B-prov – vad kostar självkontroll?”

  1. Pingback: Veien er målet – Retrieveren.com

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg