Skiss på roligt träningsupplägg i vatten

Något som vi är väldigt, väldigt glada för vad gäller boken är alla de fina skisser som vår kompis Jenny Nyberg gjort. Vi tycker de är så fina så vi vill dela med oss av ytterligare en som inte fick plats i boken.

Nedan ser du ett exempel på ett träningsupplägg när man kommit en bit på väg med dirigeringen och vattendirigeringen. Men det fina är att även om du inte kommit så långt så kan du successivt bygga dig upp till den här övningen, genom att minska ner på avstånden.

Apportering - vattendirigering

När övningen är klar ser den ut så här

1. Stå ca 10 meter upp på land och skicka hunden på ett linjetag rakt ut i vattnet ca 10 meter.
2. Blås stoppsignal
3. Skicka hunden åt höger, över den lilla ön

Vill du göra det här lättare börjar du med att sätta hunden på ön och skicka den höger ut till dummyn (som den fått se att du la dit). Sedan kan du lägga dummyn på samma ställe, utan att hunden sett den, sätta hunden på ön och skicka höger.

Lägg sedan återigen ut dummyn och förflytta dig och hunden till vänster om ön (i det här läget blir du antingen väldigt blöt, eller så står du på strandkanten, kastar ut en godis till hunden så att hunden hamnar där du vill ha den och när hunden ätit upp godisen blåser du stoppsignal och skickar den åt höger). Sedan kan du göra hela övningen som vi beskrev den först, skicka på linjetag, blåsa stopp och skicka höger.

Märker du att någon del inte fungerar som den ska (avlämningarna, högerskicket, linjetaget, stoppsignalen etc), plocka ut den delen och träna lite extra på den till den fungerar bra. Då kan du sätta in den i kedjan igen.

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Apportering - vattendirigering
Varukorg