Skratta när det blir fel

IMG_7001En av de viktigaste byggstenarna i vår träningsfilosofi är att vi letar efter det bra hunden gör för att kunna belöna det. Det är något lite magiskt med det där. Det smittar nämligen. Plötsligt märker man att man har blivit en förvånansvärt positiv människa i alla möjliga situationer. 😉

Men en grej som kanske är ändå häftigare är att börja skratta även när hunden gör fel. Både Elsa och jag har det som en felsignal. Vi skrattar och gör om. (Jojo, visst finns det situationer då vi också kan hålla oss IMG_7008för skratt 😉 men för det mesta funkar det faktiskt).

I helgen hade vi lyxkurs (= inomhus när det är massor snö och minus ute) på Göteborgs Hundarena för tio ekipage som ville bli bättre på apportering med klickertänk.

Efter avslutad kurs hörde Johanna med labben Rosie av sig och skrev så här:

“Ni frågade vad vi tog med oss från kursen. Och det var ju mycket. Men på vägen hem i IMG_7005bilen kom jag att tänka på en sak som nog står över alla andra: Bara skratta när hunden gör fel. Jag hoppas att jag ignorerar när hundarna gör fel och bara gör om, men det finns säkert signaler som kryper igenom. Men att skratta lät så trevligt. Det ska jag ta med mig i all träning framöver.”

🙂

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg