Tankar från träningsjaktprovet – Elsa & Diesel

Träningsjaktprovet som vi hade för ett par veckor sedan var väldigt lyckat, och vi tänkte därför dela med oss ytterligare lite av hur upplägget såg ut och hur vi hade fyllt i träningsuppläggslappen. Nedan ser ni mitt och Diesels upplägg innan provet och tankar efter detsamma.

Instruktion till funktionärer

ÖPPENKLASS / ELITKLASS

 

Störningar / att tänka på

(dessa extra störningar vill jag ha, jag kommer göra si eller så innan jag skickar etc)

Om det går fel

(vad gör jag om det går fel, vad vill jag att funktionären gör ex lyfter upp vilt etc)

Dubbelmarkering på land

 

 

Dubbelmarkering på vatten

 

Om hon knallar får funktionären plocka upp viltet

Fotgående

Kommer inte att skicka henne förrän hon gått bra och vi gjort en bra halt. Kommer att belöna henna ofta vid förflyttningarna.

 

Sök

Vill ha minst en trut. Lägg duvorna nära så att jag kan se hur hon hanterar dem.

 

Dirigering på land

 

 

Dirigering på vatten

 

Jag ska försöka dirigera henne max tre gånger (säg till mig om jag gör fler), sedan får vi ha en liten retning

Passivitet / Stadga

 

 

Vill bli filmad         Ja            Nej            
Vill ha protokoll     Ja            Nej 

Elsas kommentarer kring träningsjaktprovet:

IMG_8756Jag är väldigt nöjd med hur jag hade planerat inför träningen och hur vi genomförde den. Hon var stadig vid vattnet och gick för det mesta ett bra fotgående, som jag belönade genom att ge henne köttbullsbitar bakom ryggen (belöningsplacerat i rätt position). Bitvis var hon lite för ofokuserad runt mina fötter, framförallt när vi stod med söket framför oss och vattnet bakom oss. Då var hon inte riktigt med när vi skulle vända utan hade förväntan åt fel håll. Det måste vi jobba vidare på.

Det jag inte skrivit något på var jag rätt säker på att det skulle gå bra, och det gjorde det också förutom landdirigeringen som blev lite omständlig (det råkade vara 15-20 änder till höger bakom dirigeringen så hon hamnade lite snett när hon sprang runt dammen och kollade lite på dem men jag kunde sedan dirigera henne rätt). Vattenmarkeringen var jag så glad att stadgan fungerade fint på att jag missade den första markeringen, vilket hon visst också gjorde och blev lite tveksam till att gå i på andra markeringen men jag kunde dirigera henne ut till ungefär där den var.

Vattendirigeringen var hon väldigt tveksam på. Jag fick ut henne en tredjedel av vägen, sedan hjälpte en av funktionärerna till med ett litet plask och då gick hon ut fint.

På söket blev hon väldigt lockad av viltdofterna och satt och vädrade när hon var passiv. Sedan jobbade hon bra (tog in truten som första vilt!) om än med lite mer ben än hjärna.

Dubbelmarkeringen på land spikade hon.

Så sammantaget behöver vi jobba mer på att bara gå efter skytten och ställa upp oss, och på okända vattendirigeringar. Det blir läxan för kommande veckor 🙂

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Diesel
Varukorg