Tips: Spanielkurser!

Som ni kanske märkt så håller vi inga egna kurser för enbart spaniels. Det gör vi inte av den enkla anledning att vi inte är tillräckligt kompetenta inom området spanieljakt. Boken handlar ju övervägande om det arbete som är gemensamt för retriever och spaniel (eller för alla fågelhundar som ska apportera) – det vill säga apporteringsbiten. Och apportering – det kan vi massor om. 🙂 Den som har spaniel och vill träna på apporteringsbitarna kan därför gå Elsas grundkurser – även om det står att de är för retriever. Kontakta gärna Elsa om du vill veta mer om upplägget.

Har du spaniel och ändå vill gå kurs för en instruktör med klickertänk eller med positiv hundträning i fokus (inga verbala eller fysiska korrigeringar som kan upplevas som obehagliga av hunden) så arrangerar vi gärna sådana kurser och då samarbetar vi med någon av dem vi gillar. Om några veckor arrangerar vi en kurs med Catharina Fahlberg, den är full men om du vill gå som observatör så hör av dig till oss. Här läser du mer om kursen.

Vi tipsar också gärna om andra som håller kurs och därför vill vi rekommendera en kurs som har en lite ovanlig men väldigt rolig form: En onlinekurs av och med Thomas Stokke som driver hundföretaget Klickerklok tillsammans med sin fru Fanny Gott. Thomas jagar över både stående och stötande fågelhund. Kursen är en grundkurs och alla typer av fågelhundsekipage är välkomna men det kan ju vara kul att veta att Thomas kan det här med stötande och stående hund lite extra bra.

Kursformen innebär att man får lektioner utlagda i sitt “klassrum” på nätet och sedan får deltagarna spela in film på hur de tränar – och så får man återkoppling av instruktören i forumet. Jag går just nu en väldigt trevlig onlinekurs för Fanny och Thomas i shejping och vi vill bara rekommenderar er att testa! Du behöver en filmkamera och ett enklare redigeringsprogram för att klara det rent tekniska. Kursen går på engelska så det blir dessutom ett utmärkt tillfälle att träna din gundog-engelska! Och känner du dig obekväm med engelskan så finns det ju svensktalande personer som säkert kan hjälpa till om det är vissa ord eller så som är lite svåra. 🙂

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg