Utmananade dirigeringar

Jag reste en del förrförra sommaren – runt om i Sverige, Norge, Polen med mera. Då passade jag förstås på att träna i många olika miljöer. Jag växlade basics-träning, det vill säga förståelse för ett enskilt tecken med mer “träningstävling” – att sätta ihop flera tecken efter varandra och kämpa vidare tills vi kommer i mål.

I första filmen nedan hade jag satt ut en dummy på en stubbe genom att gå runt kalhygget utan Keen, så det fanns inga spår och han hade inte sett något. Min plan var att han skulle få syn på dummyn när han närmade sig, men han tyckte tydligen inte att dummyer kunde stå synligt uppe på stubbar. 😉

https://

I andra filmen hade jag lagt ut ett par dummyer så att Keen såg lite grann i början av promenaden. Bortanför där de ligger, i mitten av bilden mellan de båda husen, är vägen ner till huset som vi hyrde i Polen så vi hade gått runt fältet någon timme tidigare när vi gick iväg. På fältet hade jag under några dagar tränat med ett par olika punkter, vilket syns ganska tydligt i filmen för han har stark dragning åt olika håll. Det gick åt några signaler, men så länge han lyssnar på stoppsignalen så fortsätter jag (hade han inte lyssnat på stoppsignalen hade jag gått ut och lugnt kopplat honom, tagit tillbaka honom till stället där han inte lyssnade, repeterat en stoppsignal och sedan gått tillbaka till min startplats igen). Sedan skriver jag förstås upp i min lilla bok att träna mer på vänstertecken på långt avstånd med en tidigare störning till höger samt långa raka linjetag och push backs.

https://

Vill du jobba mer med dirigeringar och att sätta ihop detaljer till en helhet för att till exempel starta på working test eller B-prov så har vi kurser både IRL och online som skulle kunna passa – till exempel onlinekurs dirigering, Efterfesten – kluriga approteringsupplägg och roliga analyser (vår kanske mest omfattande kurs – där får du verkligen allt!) både IRL och online och förstås en working test-kurs på plats hos mig i Hällingsjö i augusti.

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg