Valpkurs för den apporterande fågelhunden

NU har vi satt upp en valpkurs för dig som har en valp som är högst sju månader, som du vill ska bli en grym apportör! Kursen kommer gå av stapeln i Kungsbacka-området och vi börjar redan om två veckor. Här får du all information om kursen:

  _MG_4090

Rätt från början – valpkurs för den apporterande hunden

Detta är en kurs för dig som vill försöka göra “rätt från början” med din valp.

På den här kursen kommer du att få verktyg till att lägga en god grund för jaktlydnaden för din spaniel eller retriever. (Stående fågelhudar är också välkomna).  Vi riktar in oss på de grund-grundfrädigheter som du behöver för att få en hund som du kan jaktträna med.

De allra tidigaste färdigheterna, grund-grundfärdigheterna består av många lekfulla övningar och delar som du så småningom, när hunden blir lite äldre, kan foga ihop till delmoment och sedan färdiga moment. 

På kursen kommer vi att bygga grunderna kring följande moment: 
• Avlämningar 
• Gripande
• Närsök 
• Stoppsignal 
• Dirigering 
• Jaktfot 
• Stadga

_MG_4134

Vi kommer även bygga in lite vilt- och vattenträning om väder och andra omständigheter passar.

Eftersom gruppen är liten (max sex ekipage) kan nivån på övningarna anpassas efter varje ekipages behov. Ingen press – allt sker under lekfulla former på den nivå som just din valp klarar.

Eftersom vi startar all vår träning i leken kommer det att bli en hel del lek, inte minst inledningsvis. Vi tränar i korta pass så valparna inte blir trötta. En stor del av kursen består också av att titta på de andra ekipagen och att kunna slappna av i miljön. Eftersom valparna kommer vara olika och i olika åldrar kommer du som förare troligtvis få många tips av att se de andra hundarna tränas också.

_MG_0904

Alla våra kurser bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär, så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Hör gärna av dig om du har frågor!

Valpar till och med cirka sju månader är välkomna.

Kursen går på söndagar vid fem tillfällen enligt följande:

8 september klockan 15.00 – 17.30

29 september klockan 15.00 – 17.30

6 oktober klockan 15.00 – 17.30

13 oktober klockan 15.00 – 17.30

20 oktober klockan 14.30 – 17.00 (OBS! Tiden!)

Kursen utgår från boken Apportering till vardag och fest. I samband med kursstart kan boken köpas för rabatterat pris.

När ni skickar in anmälan får ni ett mail som bekräftar att vi tagit emot anmälan (hör av er till oss om ni inte får någon bekräftelse). Kurskallelse skickas en månad innan kursen börjar. Kursavgiften ska vara betald senast två veckor innan kursstart.

Kostnad:
Deltagare med hund 2 000 kr

Kursen kommer att hållas av Lena Gunnarsson.

Anmälan gör du här: https://www.klickerforlaget.se/kurser

Frågor? lena@klickerforlaget.se

Välkomna!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg