Vidareutbildning för instruktörer 2018 – 2019

Att utbilda utbildarna är ett av våra favorituppdrag! Vi har båda varit hundinstruktörer i över tio år nu och vi har dessutom i våra “ickehundliv” arbetat med utbildning. Lena har till exempel arbetat i över 20 år med att handleda och utbilda grupper och individer i olika former av utvecklingsarbeten så vår pedagogiska kunskap är gedigen.

Eftersom att vi vet att många verkligen älskar vår bok Apportering till vardag och fest, och gärna lånar övningar från den (hurra!) så var det självklart för oss att för några år sedan starta en vidareutbildning för instruktörer. Under nästan ett år träffade vi ett gäng fantastiska instruktörer som ville vidareutbilda sig utifrån boken, för att kunna hålla kurs i apportering för de apporterande fågelhundarna.

Så här skrev några av dem i utvärdering av kursen:

“Instruktörsutbildningen uppfyllde alla mina förväntningar. Den gav mig en stabil grund att stå på vad det gäller att både träna och tävla min egen hund liksom att undervisa andra inom den otroligt roliga aktivering som jaktapportering är. Kursledarna har lösningar på det mesta man kan stöta på inom hundträning och har ett suveränt sätt att förmedla det! Proffs ut i fingerspetsarna är dom! Jag kan varmt rekommendera utbildningen!”

Pia Qvillberg, Pias Hundkommunikation, Lysekil

 

“En toppeninstruktörsutbildning där det varvades teori och praktik i lagom mängd, noggranna genomgångar av övningarna med stort fokus på den coachande instruktörsrollen.
Pedagogiska, respektfulla, ödmjuka och fantastiska lärare med mycket kunskap, som fick oss alla att utvecklas! Dessutom fått oss att känna trygghet i gruppen och därmed vågat mer än vad vi nånsin trodde och troligen lärt oss mer! Allt detta med en stor portion humor!”

Cathrine Löfmark, Hundens Hus, Göteborg

NU har vi samlat oss tillräckligt för att ge oss på detta omfattande och roliga projekt en gång till!

I oktober 2018 drar vi igen vår andra vidareutbildning för instruktörer. Du ska ha någon form av instruktörserfarenhet i grunden för att kunna söka den, och vi gör ett urval för att få en så bra gruppsammansättning som möjligt.

Utbildningen innehåller:

  • Ett grundkursupplägg som bygger på Apprtering till vardag och fest med tillhörande studiehandledning
  • Stöd och handledning online under hela utbildningen
  • Förslag på pedagogiska verktyg som hjälper dig att bli en bättre instruktör
  • En flora av pedagogiska och användbara övningar för grundträning av den apporterande fågelhunden – baserat på klickertänket
  • En grundlig genomgång av retrieverarbetets alla delar och de olika provformerna
  • En översiktlig genomgång av spanielarbetet och provformerna för spaniel samt en översiktlig genomgång av den stående fågelhundens arbete och provformer

Stor vikt läggs på att du ska utveckla dina pedagogiska kunskaper som instruktör, att du ska kunna hantera situationer som utmanar dig och lösa kniviga utmaningar av olika slag med både tvåbenta och fyrbenta elever.

NÄR?
19-21 oktober 2018 (mat och boende ingår ej)
8-9 december 2018 (mat och boende ingår ej)
23-24 februari 2019 (mat och boende ingår ej)
27-28 april 2019 (OBS! Detta tillfälle ingår mat och två nätters boende, fredag till söndag)

Utbildningen kostar 19 500 kronor ink moms och då ingår en helg med helpension (mat och boende). De övriga helgerna ordnar du boende och mat själv.

Läs noga hela kursbeskrivningen – följ länken nedan och gör sedan en intresseanmälan om du tycker att det verkar något för dig. Det kostar alltså inget att göra en intresseanmälan, och den gör du här:

 

https://klickerforlaget.se/butik/vidareutbildning-for-instruktorer-apportering-till-vardag-och-fest-intresseanmalan/

 

Här kan du läsa mer om Elsa och Lena.

Välkomna att anmäla till en garanterat rolig resa!

Elsa Blomster & Lena Gunnarsson

 

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg