Vilken onlinekurs passar dig?

Sedan ett antal år tillbaka erbjuder vi ett stort antal onlinekurser. Vi har märkt att de blir mer och mer populära vilket vi tycker är jätteroligt för på så sätt får vi möjlighet att följa ännu fler kursdeltagare på deras träningsresa. Det finns inget roligare än att se hur både hund och förare utvecklas under kursens gång!

Vi får också många frågor om våra onlinekurser – hur de fungerar, vilken kurs som passar bäst osv. Därför har vi nu tagit fram en onlinekursväljare där du kan filtrera på vilken typ av kurs du är intresserad av. Vi har också svarat på de vanligaste frågorna och även fått möjlighet att dela med oss av några tidigare kursdeltagares intryck av onlinekurserna de gått.

Här hittar du onlinekursväljaren:

https://

Vad behöver jag för att delta i en onlinekurs?

Inte mycket alls.  Om du läser det här kan du delta – det enda du behöver är en dator eller telefon med internetuppkoppling. Vill du ladda upp filmer och få återkoppling på dem (gäller kurser MED återkoppling) behöver du även något att spela in filmen med (t ex din telefon) och någonstans att ladda upp den (t ex ett gratis YouTube-konto).

Hur ofta får jag återkoppling? Hur mycket återkoppling får jag?

Du kan ladda upp ett obegränsat antal filmer och ställa hur många frågor du vill (så länge de är inom kursens ämne förstås  ). Vi försöker ge återkoppling inom tre arbetsdagar. (Gäller kurser MED återkoppling).

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Om du har valt en kurs med återkoppling står det när du anmäler dig hur länge du kan få det (det står även på din kontosida efter att du har anmält dig). Du kan dock återkomma till kursen hur länge du vill (så länge kursen finns i vårt kursutbud) även efter att återkopplingen är slut.

Kommer jag verkligen lära mig något från en onlinekurs? Är inte en kurs i “verkliga livet” mycket bättre?

Du kan definitivt lära dig massor från en onlinekurs – det beror på hur lätt du har för att lära dig genom att läsa, se filmer (och få återkoppling på dina egna filmer) jämfört med om någon pratade med dig ansikte mot ansikte. Enligt vår erfarenhet så lär sig onlinekurseleverna väldigt mycket och de som väljer kurs MED återkoppling uppskattar möjligheten att få det på sina filmer – ofta med hänvisning till specifika tidpunkter i filmerna där något viktigt hände. På så sätt kan de gå tillbaka till filmen och titta på den igen och igen för att analysera vad som hände och vad de gjorde.

Hur är kurserna upplagda?

Vi erbjuder alltså två versioner av de flesta av våra kurser – med och utan personlig återkoppling. Strukturen och innehållet i kurserna är densamma, det enda som skiljer är den personliga återkopplingen.

I varje onlinekurs får du tillgång till ett flertal lektioner med instruktioner och filmer på övningarna. Du får övningar att göra på egen hand och ibland får du också lite frågor att svara på för att hjälpa dig att planera och träna. Om du anmält dig till en kurs med personlig återkoppling får du också möjligheten att ställa ett obegränsat antal frågor och skicka in obegränsat antal filmer i vårt forum och så återkommer vi så snart som möjligt (åtminstone inom tre arbetsdagar).

Här hittar du onlinekursväljaren:

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Keen i snön
Varukorg