Vilken onlinekurs passar dig?

Sedan ett antal år tillbaka erbjuder vi ett stort antal onlinekurser. Vi har märkt att de blir mer och mer populära vilket vi tycker är jätteroligt för på så sätt får vi möjlighet att följa ännu fler kursdeltagare på deras träningsresa. Det finns inget roligare än att se hur både hund och förare utvecklas under kursens gång!

Vi får också många frågor om våra onlinekurser – hur de fungerar, vilken kurs som passar bäst osv. Därför har vi nu tagit fram en onlinekursväljare där du kan filtrera på vilken typ av kurs du är intresserad av. Vi har också svarat på de vanligaste frågorna och även fått möjlighet att dela med oss av några tidigare kursdeltagares intryck av onlinekurserna de gått.

Här hittar du onlinekursväljaren:

https://

Vad behöver jag för att delta i en onlinekurs?

Inte mycket alls  Om du läser det här kan du delta – det enda du behöver är en dator eller telefon med internetuppkoppling. Vill du ladda upp filmer och få återkoppling på dem behöver du även något att spela in filmen med (t ex din telefon) och någonstans att ladda upp den (t ex ett gratis YouTube-konto)

Hur ofta får jag återkoppling? Hur mycket återkoppling får jag?

Du kan ladda upp ett obegränsat antal filmer och ställa hur många frågor du vill (så länge de är inom kursens ämne förstås  ). Vi försöker ge återkoppling inom två arbetsdagar.

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Det beror på vilken kurs du anmält dig till, vanligtvis mellan fyra och tolv månader. Du ser den informationen på kursanmälningssidan innan du anmäler dig och på din kontosida ser du också hur länge du har tillgång till kurser du har köpt.

Kommer jag verkligen lära mig något från en onlinekurs? Är inte en kurs i “verkliga livet” mycket bättre?

Du kan definitivt lära dig massor från en onlinekurs – det beror på hur lätt du har för att lära dig genom att läsa, se filmer och få återkoppling på dina egna filmer jämfört med om någon pratade med dig ansikte mot ansikte. Enligt vår erfarenhet så lär sig onlinekurseleverna väldigt mycket och uppskattar möjligheten att få återkoppling på sina filmer – ofta med hänvisning till specifika tidpunkter i filmerna där något viktigt hände. På så sätt kan de gå tillbaka till filmen och titta på den igen och igen för att analysera vad som hände och vad de gjorde.

Hur är kurserna upplagda?

Vi erbjuder två versioner av de flesta av våra kurser – med och utan personlig återkoppling. Strukturen och innehållet i kurserna är densamma, det enda som skiljer är den personliga återkopplingen.

I varje onlinekurs får du tillgång till ett flertal lektioner med instruktioner och filmer på övningarna. Du får övningar att göra på egen hand och ibland får du också lite frågor att svara på för att hjälpa dig att planera och träna. Om du anmält dig till en kurs med personlig återkoppling får du också möjligheten att ställa ett obegränsat antal frågor och skicka in obegränsat antal filmer i vårt forum och så återkommer vi så snart som möjligt (åtminstone inom två arbetsdagar).

Här hittar du onlinekursväljaren:

Keen i snön
Varukorg