Vinterdetaljer med hög pillfaktor

Just nu, på bokens engelska sida retrievingforalloccasions.com, pågår en 7-dagars utmaning som heter “7 things to work on when the weather is bad!”. Det är sju små texter med tillhörande filmer som jag skrev och filmade för några år sedan och publicerade här på sidan. Några av er minns kanske dem – det var väldigt många som hängde på den träningen och skickade filmer och skrev kommentarer. Det var kul! Att träna inomhus och pilla med smågrejer i grundträningen verkade vara något som många uppskattade under den svenska vintern. 😉

Du kan följa utmaningen från början här: https://www.retrievingforalloccasions.com/blog/

Vill du hellre vill läsa den på svenska är det bara att söka efter inläggen här i bloggen.

Jag tycker det är lite svårt med mörkret och vintern – dessa korta dagar då man inte hinner med hundarna som man vill – och tackar för mitt relativt stora kök där jag kan träna nästan vad som helst, som inte behöver avstånd.

Om du vill hänga med på min träning startar jag snart en onlinekurs där vi pillar med detaljer inomhus i vinter. Det är förstås en grundkurs och passar kanske bäst för dig med en valp/ung eller rätt så oerfaren hund. Din hund behöver kunna omvänt lockande (det finns en massa inlägg och filmer om det på vår blogg och du kan givetvis ta en privatlektion online eller IRL om du är osäker).

Kursen består av sju lektioner och jag gör ett inlägg varannan vecka. Du tränar och lägger upp så mycket film du vill (varje film bör dock vara max 3 minuter) som du får återkoppling på. Du behöver ha ett Facebookkonto då den kommer gå i en grupp där.

Teman för kursen:

  • Avlämningar i hand och/eller sittande framför; du väljer om du vill jobbar med båda varianterna eller en av dem.
  • Minidirigeringar; lär in de olika varianterna med skålar (ta rätt skål, linjetag; fokusera framåt, sidodirigeringar och push backs) med störningar.
  • Position i fotgåendet; ingångar vid sidan (klossträning) och de första stegen samt sätta på kommando
  • Stadgeträning; gärna med target/plattform, som du i så fall börjar med att lära hunden
  • Närsök; söka tight bakom och vid sidorna på signal och handtecken
  • ”Lämna;” hunden lär sig att välja bort det som den vill ha (tex en kastad markering) och jobba åt ett annat håll, och verkligen lyssna på vad du säger

Du kommer kunna göra alla övningar inomhus, om du har en bostad där du kan få till några meter åt varje håll ;). Men självklart kan du göra dem ute också – och då stegvis lägga till mer avstånd.

Kursen startar 27 november och slutar 18 mars. Du har tillgång till kursen i ytterligare två månader efter kursslut. Mitt engagemang, det vill säga mina kommentarer och återkoppling, upphör dock den 1 mars.

Kostnad: 1 550 kr

Anmäl här: Vinterdetaljer – träning med hög pillfaktor och gärna inomhus

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg