Det där med att få valp alltså!

Att släppa in en ny liten valp i ens liv är väl ändå en av de bästa händelserna i livet! När alla drömmar är krispiga och stora och glädjen liksom skär och fluffig. <3 Att få upptäcka vem det är man har framför sig, följa henom genom alla utvecklingsfaser, testa vad hen gillar och njuta av valptänder och … Hrm, okej allt med valp är ju inte jättekul utan det kan också vara lite jobbigt. 😉 Men på det stora hela taget är det väldigt, väldigt roligt.

I vår bok Valpträning till vardag och fest skriver vi om hur viktigt det är att verkligen se den individ du har framför dig. Har du haft hund förut är det SÅ lätt att tänka “jag ska inte göra om det DÄR misstaget” – som du gjorde med din förra hund. Men så visar det sig att din nya valp har inte ens det problemet och det du tänkte förhindra kanske till och med blir DUMT att göra. Så nummer ett är att titta på sin valp och fundera lite över styrkor och svagheter (ur både ett vardags- och jaktligtperspektiv). Sedan kan du börja göra en plan för träningen och sätta igång.

Och så sätter man igång, glad i hågen, och vissa saker bara känns “WOHOO” och andra “men HUR ska jag göra nu då?!?” Och i vilken ordning ska man göra saker? Och hur länge är lagom att träna med en liten valp? Och vad är smart att tänka på i vardagen som inte motverkar det jag sedan vill göra med min fågelhund – jaga, gå på prov eller “bara” träna det som den i grunden är avlad för?

För knappt två månader sedan klev valpen Vide in i Lena och Lars liv. Han behövde byta hem för att han inte klickade med sin flock, vi lät honom bo här för att vi skulle känna lite på varandra och vi blev väldigt förtjusta i varandra. 🙂 <3 Nu är Vide vår och vi blev lite oväntat med hanvalp – det var inte alls vår plan 😛 men vi är väldigt, väldigt glada för honom. Han är tänkt at bli vår jakt- och provhund.

Vide <3

Har du valp och vill träna ihop med Lena så häng på hennes onlinekurs “Träna valp ihop med Lena” som börjar 2 december! Vi följs åt i fyra månader; upptäcker våra valpar ihop och startar den viktigaste grundträningen. Du får såklart också specifika uppgifter att göra och dessutom kommer Lena dela med sig av sin träningsdagbok i text och film. Både “hurra” och “hoppsan”! 😉

Häng med!

https://klickerforlaget.se/butik/trana-valp-ihop-med-lena/

Här kan du läsa mer om kursens innehåll och anmäla dig

Hoppas vi ses!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg