Dag 13: Knäpp loss kopplet betyder fot

Jag gillar att lära hundarna “default”-beteenden, saker som de ska göra fastän jag inte säger något utan själva situationen berättar för dem vad som är på gång. Ett sådant beteende är att när jag tar av kopplet så ska hunden gå vid min sida (om jag är i rörelse, står jag stilla räcker det oftast med att den är kvar hos mig – den ska i alla fall inte springa iväg utan att jag gett frisignal).

Dagens uppgift

  • Vad gör din hund när du knäpper loss kopplet? Vad vill du att den ska göra?
  • Träna minst ett fotgåendepass (skriv upp hur många pass och minuter du tränar).
  • Berätta gärna om din egen träning och peppa andra genom att kommentera här på hemsidan och/eller på vår Facebooksida.
  • Om du inte varit med i utmaningen från början, läs mer om hur den går till här: Dag 1: Fotgåendeutmaning.

Spana in våra onlinekurser om jaktfot!

4 reaktioner på ”Dag 13: Knäpp loss kopplet betyder fot”

  1. Har en rottis tik på åtta månader som jag tränat ” tyst” träning med! Dvs hon ska gå fint vid min sida( lite mer utrymme än fot) går hon för långt så vänder jag om o går åt andra hållet, när hon hunnit ikapp mig då vänder jag igen, till slut så har hon fattat att så länge som hon går fint så går vi framåt,
    Inga ord, inga nej eller duktig tjej överhuvudtaget! Idag kan vi möta joggare, bilar, cyklister o hundar o hon går fint ändå löst utan koppel!

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg