Spanielkurs

Under januari och februari har vi det stora nöjet att arrangera en spanielkurs med instruktören Catharina Fahlberg. Kursen är redan fullbokad för förare med hund men vi tar emot ett begränsat antal observatörer. Finns det ett stort intresse kommer vi naturligtvis bjuda in Catta igen!

Catharina Fahlberg med sin springer spaniel Sam.

Kursbeskrivning:

Grundträningskurs för spaniel

Det här är en kurs för dig som vill lägga en bra grund för din spaniel för att så småningom kunna starta på jaktprov. På kursen går vi genom några av de viktigaste delarna i spanieljakten; såsom; sökmönster, apportering, stadga, vänja sig vid vilt, visselpipans signaler, hur hund och förare arbetar tillsammans, att få rätt energinivå vid jaktträning och jaktprov med mera.

Kursen ger svar på frågorna: Hur ska jag börja träningen med min spaniel för att det ska bli rätt från början? Vilka grundfärdigheter eller delar behöver hunden kunna för att så småningom kunna utföra hela moment i jakten? Hur fort kan jag gå framåt i min träning?

Instruktör på kursen är Catharina Fahlberg. Catharina har både gått jakt och startat på jaktprov med både retriever och spaniel. Tidigare arbetade hon heltid som instruktör på Hundens Hus i Göteborg där hon bland annat arbetade som lärare för instruktörsutbildningen och terapihundsutbildningen. Hon arbetade dessutom som assistent på problemhundsutbildningen.

Catharina har genom åren jobbat med många så kallade problemhundar och har också ett utvecklat tänk kring att skapa lugn och ro även kring den arbetande hunden.
Catharina är utpräglad klickertränare och har med sig klickertänket i all sin träning och även ut på fält med sina hundar.

VAR? Kursen hålls i och omkring ett ridhus i Fjärås (närmare platsbeskrivning får du när du anmält dig)
NÄR? Kursen går över två lördagar med en månads mellanrum; den 26 januari (Klockan 9 – 15) och den 23 februari (Klockan 9.30 – 15.30)
HUR? Kursen har plats för sex ekipage som kommer träna var för sig och ihop, med viss individuell anpassning av var de olika ekipagen befinner sig i sin utbildning.
KOSTNAD? 1 200 kronor inklusive moms. Observatörer: 600 kronor inklusive moms.

FÖRKUNSKAPER: Du tränar hund med positiva metoder och har en viss förståelse för vad klickerträning är. Läs gärna boken Apportering till vardag och fest (beställ ditt ex påwww.apporteringtillvardagochfest.se).

Vill du anmäla dig som observatör eller har du frågor? Kontakta Lena Gunnarsson, lena@apporteringtillvardagochfest.se. (Först till kvarn!)

8 reaktioner på ”Spanielkurs”

  1. Åh, här finns intresse för att gå kursen med hund!! Får väl nöja mig med boken tills det, förhoppningsvis, kommer ännu en kurs!

    Malin

  2. Pingback: Tips: Spanielkurser! | Apportering till vardag och fest

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg