Störningsträningsträning av stoppsignal

Nu kommer det lite mer om mitt favoritbloggämne – stoppsignal – igen! 🙂

Denna gången i form av en film som visar hur jag börjat kvalitetssäkra stoppsignalen. Tassla är nu fem månader och det går att läsa i mitt tidigare inlägg “Sitt, sitt, sitt” hur jag startade träningen av stoppsignalen.

Den här träningen kan du göra oavsett om du har en spaniel eller en retriever. Jag har ju en spaniel så mitt mål är sitt vid uppflog men för dig som har retriever så blir det här en kul och bra störningsövning där du lär hunden att verkligen lyssna och reagera på signalen i alla lägen.

Detta är de två första träningspassen med störningar men sedan är det bara fantasin som sätter gräns för hur övningen kan utvecklas!

Nu kommer jag försvåra övningen genom att rigga situationer där jag har en medhjälpare som dra i en lång spårlina med en leksak fäst i ena änden. Jag tänker gå över marken som på en promenad och plötsligt dyker leksaken upp på marken – och dras i väg. Inför det träningspasset så gör jag några repetitioner på den nivå som vi lämnade i det föregående passet. Så det inte blir alldeles för svårt. Den här kriteriehöjningen blir svår nog ändå! Jag lovar att rapportera hur det går…

 

Varukorg