Tods första månad

Sivkurs-maj 2015.
Bild tagen av Therese Drywa-Karlsson

Nu har Tod redan hunnit vara hos mig i över en månad! Tiden går fort med en valp, och när jag hämtade honom var han redan 16 veckor så det känns som han vuxit upp till en gänglig ungdom blixtsnabbt.

Han är en underbar valp som har en massa fina egenskaper jag verkligen gillar. Han är glad, trygg och balanserad i vardagen och har ett härligt fokus i träningen. Det allra bästa är nästan att han är den gosigaste hund jag haft, han är en riktig knähund 🙂

Vi har tagit det lugnt den första månaden och mest ägnat tiden åt miljöträning och de enklaste grunderna i jaktlydnaden och tävlingslydnaden. Men en film över vilka delar i apporteringen som vi tränat senaste månaden har jag hunnit klippa ihop!

Filmen visar hur jag tränat delarna gripa, hålla och lämna med Tod:

I förrgår upptäckte Tod att han kunde simma (han hade intill dess mest plaskat runt i strandkanten) och glädjen över att upptäcka vattnet på riktigt gick inte att ta miste på! Han var så söt så jag måste dela med mig av hans första simtag. I början är det mest plaskande med frambenen, men han blir snabbt duktig och i slutet av dagen simmade han riktigt bra:

 

3 reaktioner på ”Tods första månad”

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg