Julkalender 2022: Lucka 17: Avlämningar! Igen!

Okej, detta är det sista inlägget om avlämningar i den här kalendern, vi lovar. 😉 De förra hittade ni i lucka 7 och lucka 14.

Den här filmen är så bedårande att vi måste dela den med er. Det är Elsa som undervisar en ljuvlig labradorvalp och hennes matte i England, och det är ett sådant där ekipage där inlärningen bara går som på räls. De finns ju också! 🙂

Filmen visar hur matte först får träna på de olika grundfärdigheterna för avlämningar och sedan sätter ihop dem och VIPS så har de en avlämning. Oftast tar det lite längre tid än så här – men det händer ju att vi är med om att hunden och föraren fattar allt direkt och allt ser så himla enkelt ut. Valpen hade gjort lite handtaget innan den här träningen men i övrigt inte tränat på avlämningar.

Avlämningen de tränar här är att hunden ska sitta framför sin förare och lämna av föremålet i handen på kommando. Och så här ser hela kedjan ut:

https://

Visst jobbar de fint? 🙂

Och vid det här laget vet du att vi har en avlämningskurs, men vet du att vi har en kurs som berör nästan alla grunder i arbetet med en apporterande fågelhund?

Vi hoppas vi ses imorgon, för ett nytt tips!

Elsa & Lena

Vad tycker du om inlägget? Vi uppskattar kommentarer!

Varukorg